Fokhagymás-citromos csirkecsíkok gombával

Ismerkedjünk meg ezzel a kicsit különleges, nem mindennapi ízvilággal, aminek receptjét a Tried and True Recipes konyhájából tudjuk meg.

Hozzávalók:

1 kiló szárnyas (mell, vagy comb, stb.) a mennyisége lehet több is
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd szétnyomott fokhagyma
0,5 kg szeletelt gomba
fél vaj
1/4 csésze csirke húsleves
citrom, citromlé
csipetnyi piros paprika
friss apróra vágott saláták, zöldségek köretként

Elkészítés, amivel most aztán igazán kiélhetjük főzési kreativitásunkat:

Öntsünk olívaolajat a serpenyőbe és süssük mindkét oldalon 3-5 percig, míg kérget nem kap. Ezután vegyük ki és hagyjuk a pihenni 10 percig, Ezután szeleteljük fel kb 1 cm-es csíkokra az izomrostokkal párhuzamosan, tehát ne keresztben.
A felszeletelt csirkehúst keverjük össze kedvenc páclevünkkel és  tegyük bele egy zipzáras zacskóba, zárjuk le, rázzuk össze és marináljuk így kb. 30 percig.
Adjunk hozzá olívaolajat egy közepes méretű serpenyőhöz és melegítse fel közepesen magas hőre. Adjuk hozzá a csíkokat és a fokhagymát, keverjük jól össze és süssük körülbelül 2-3 percig, amíg egy kicsit összesül a foghagymával. Ezután ezeket vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre egy tányérra.

Adjuk hozzá a felszeletelt gombát a serpenyőhöz és süssük 4-5 percig. Ezután ezeket is vegyük ki és tegyük a csirkecsíkos tányérra..
A serpenyőbe adjuk hozzá a vajat, csirkelevest, citromlét, piros paprikát és további fűszereket ízlés szerint (bors, só stb.).. Hagyjuk párolódni, majd adjuk hozzá a csirkecsíkokat és a gombát a serpenyőbe. Néha megkeverve-kóstolgatva főzzük addig, míg nem érezzük késznek. A végén még megszórhatjuk petrezselyemmel és citromkarikákkal. Ehetjük zöldségkörettel, vagy akár rízzsel is.

Ez az étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető és különösen csodálatos a citrom fokhagymás vajas gombával aromája. Ez a tökéletes párosítás adja az étel különleges ízét. Jó étvágyat hozzá,

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .