Mákos–meggyes-almás paleo süti

Kinek ajánlom?  A paleoétrend kedvelőinek, de mindenki másnak, aki diétázik és aki nem. Finom kiadós és könnyű elkészíteni. Nem tartalmaz fehér cukrot, lisztet és tejterméket.

meggyes mákos paleó

Hozzávalók:

  •  7 db egész tojás + 3 db tojás sárgája
  •  8 dkg nyírfacukor (vagy egyéb édesítő)
  •  4 közepes, édes alma
  •  20 dkg darált mák
  •  1 kávés kanál szódabikarbóna
  •  50 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)

A tetejére:

  •  3 tojásfehérje
  •  5 dkg nyírfacukor
  1.  Az almát  megpucoljuk és lereszeljük, a meggyet kimagozzuk.
  2.  Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra (légkeverésen 170), és egy 27 centis kapcsos tortaformát kibélelünk  sütőpapírral.
  3.  Szétválasztjuk a tojásokat, három fehérjét félre teszünk. A maradék fehérjéket a nyírfacukorral kemény  habbá verjük. Forgassuk bele a sárgákat, majd a mákot, a szódabikarbónát, a reszelt almát, végül a  meggyet.
  4.  A masszát a formába öntjük és 30 percig sütjük.
  5.  A 30 perc leteltével verjük kemény habbá a három tojásfehérjét a cukorral, (én saját befőzésű diétás fekete  szederlekvárt tettem bele a cukor helyett), majd simítsuk el a sütin, egy kanál végével húzzunk bele  csúcsokat. Tegyük vissza a sütőbe még 20 percre. A hőt vegyük vissza 130 fokra és már kóstolgathatjuk is az ízletes mákos–meggyes-almás paleo sütinket….jó étvágyat!
  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .