Fahéj és méz az egészségünk nyerő párosa

posted in: egészség, Egyéb | 0

méz-fahéj1

Beköszöntött az ősz és ezzel együtt az influenza és megfázások időszaka is. Sokat tehetünk egészségünkért, ha időben elkezdjük felkészíteni szervezetünket. E két csodás alapanyagból, amely minden háztartásban megtalálhat nagyon jó és hatékony házi patikaszert állíthatunk össze.

Fahéj:

A fahéj felveszi a harcot különféle baktériumok, vírusok ellen, ezért megfázás esetén nagy segítségünkre lehet. A fahéjban nagy számban fordulnak elő antioxidánsok, amelyek a szabad gyököket képesek lekötni. Régóta ismert immunerősítő hatása, kutatások támasztják alá, hogy a  világon fellelhető 10 legerősebb antioxidáns élelmiszer egyike.

Méz:

 Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ezek hatása áldás a szervezetnek. A méz nagy részben szőlő- és gyümölcscukor keverékéből áll és kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, ez idáig 180 féle hatóanyagot találtak meg benne. Kisebb mennyiségben vitaminokat tartalmaz és nagyobb mennyiségben ásványi anyagokat, így a vasat, illetve a nyomelemeket. Így például a króm elősegíti a cukor feldolgozását.

Ez a két alapanyag a méz és a fahéj külön-külön is megállja a helyét a házi patikában, de együtt valóságos nyerő kombináció.

  Miben is nyújt segítséget a méz és fahéj?

  • Erősíti immunrendszerünket
  • Ízületi gyulladást enyhíti
  • Koleszterincsökkentő hatása van
  • Segít a fogyókúrában
  • Megfázás és az influenza tüneteit csökkenti
  • Megnyugtatja az idegrendszert
  • Erősíti a szívet, serkenti a vérkeringést.

Néhány egyszerű keverési arány:

Csökkenti a krónikus ízületi gyulladást:

1 teáskanál fahéjat, 2 evőkanál mézet, 1 pohár meleg vízben összekeverjük.Fogyasszunk belőle reggel és este egy pohárral.

 Koleszterin csökkentésére:

Egy nagy pohár vízzel keverjünk össze 3 teás kanál fahéjat és 2 evőkanál mézet.

 Fogyasztó hatású, ezért fogyókúrázóknak hasznos reggel indító ital lehet:

Egy pohár forró vízbe tegyünk mézet és fahéjat  (ne sajnáljuk belőle), majd minden reggel étkezés előtt  félórával és este pedig lefekvés előtt igyunk meg egy pohárral. Hamarosan észre fogjuk venni, hogy a felesleges zsír elkezd olvadni rólunk. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyasztunk

 Immunrendszerünk erősítése érdekében minden nap keverjünk össze egy kis mézet egy kávés kanál  fahéjjal. Tegyük teába, kávéba, vagy tejbe és fogyasszuk el.

 Influenza elleni védelemre 1-2 evőkanálnyi fahéjjal ízesített mézet kell elfogyasztanunk.

Ha köhögéstől, vagy orrdugulástól akarunk megszabadulni, akkor három-négy napon keresztül 1 teáskanál méz és negyed teáskanál fahéj keverékét kell bevenni. Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .