A kristályok varázsa

A Föld mélyében található gyönyörű kincsekhez őseink is már a történelem kezdetétől vonzódtak és nagy becsben tartották a szemet kápráztató köveket. A mai napig képesek vagyunk óceánokat, kontinenseket, hegyeket, sivatagokat átszelni azért, hogy megszerezzük őket.

Nem gyűjtünk mindannyian ásványokat, drágaköveket, de szinte mindenkit elvarázsolnak szivárványszínű szépségükkel. A kristályok a bolygónk létezése óta velünk együtt élnek és így év milliók, milliárdok bölcsességét is magukban hordozzák. Sok kultúra őrzi számtalan felhasználási módját. Egyes drágakövek és féldrágakövek a hatalom jelképei voltak. Ezen kívül gyógyításra, jóslásra, varázslásra is használták őket, de készítettek belőlük védelmező amuletteket, talizmánokat, ékszereket is és emellett építmények díszítésére is felhasználták.

Minden kristálynak, ásványnak és féldrágakőnek más és más a kisugárzása és rezgése. Az ásványok a környezetünkből információkat vesznek fel és tárolnak kristályszerkezetükben, de nem csak a pozitív, hanem a negatív energiákat is elraktározzák (ezért fontos gyógyító köveink megfelelő tisztítása).

 

Ha megállunk egy ásványbolt pultjánál nagyon sok csillogó, gyönyörű kristályt láthatunk. Látványuk lenyűgöző és nem könnyű eldönteni, hogy melyik követ válasszuk. Van néhány alapkő, amellyel nem nyúlhatunk mellé. Nem csak magunknak, de ajándékba is bátran választhatjuk. Ezek a kövek a rózsakvarc a hegyikristály, az ametiszt és a gránát.

 

 

Ősszel egy Karintiai kirándulás alkalmával eljutottam egy 2000 méter magas fennsíkra Turracher Höhe-be, és itt egy hegyvidéki tóvilág közepén található egy egyedülálló múzeum. A világ minden részéről összegyűjtött álomszép kristályóriások birodalma tárult elém. A kiállítási tárgyakon kívül saját készítésű ékszereket is forgalmaznak az üzletben.

A családi vállalkozásként működő múzeum alapkövét a 60-as évek elején helyezték el, és mára Ausztria egyedülálló kristály gyűjteményét tudhatja magáénak. Aki arra jár és megfogta a varázslatos ásványvilág ne hagyja ki ezt az élményt és látogasson el és töltekezzen fel a kristályok rezgéséből.

http://www.kranzelbinder.at/de/filiale-turracher-hoehe

A múzeum kincseit ábrázolják a képek.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .