BIKA

posted in: ezotéria | 0

csillagjegyekÉrdemes megismerni az ember és az univerzum egymásra hatásának törvényszerűségeit, mert segítenek megismerni önmagunkat. Ha tisztában vagyunk saját erősségeinkkel, gyengeségeinkkel nagyobb eséllyel számíthatunk életünkben a sikerekre, mert képesek vagyunk megérteni lehetőségeinket. Nincs kizárva, hogy ezt elő segítheti egy jól kiválasztott kristályból készült amulett vagy talizmán. Az állatöv mind a tizenkét jegyéhez hagyományosan kapcsolódnak kristályok. Azt hogy melyik csillagjegyhez melyik kristály kötődik, egyrészt a születés hónapja határozza meg, másrészt pedig az, hogy az adott jegy mely bolygókkal áll kapcsolatban.

BIKA  (április 21. – május 20.)  20150913_144023

Javasolt ásványok:  smaragd, krizopráz, rózsakvarc, türkiz, zafir, achát, holdkő, malachit, rodonit, tigriszsem, topáz, akvamarin, lápis lazulit

A Bikák életük folyamán gyakran törekszenek anyagi javaik gyarapítására és igényük van arra, hogy bebiztosítsák maguknak, azt amit megszereztek. Fontos számukra a család, sokan közülük magas társadalmi pozíciókba jutnak. Nagyon türelmesek, nagy munkabírásúak, állhatatosak, barátságosak, békések, kitartóak és szívósak. Egész életükben törekszenek arra, hogy a realitások talaján álljanak. Ha valakit megkedvelnek, szívükbe fogadnak akkor onnan nehéz kikerülni. Nehezebben tanulnak, mint más jegy szülöttei, de amit egyszer megtanultak azt többé nem felejtik el.

A Bika köve a smaragd és a  krizopráz. A zöld szín életük jelképe, a tavaszé, az újjászületésé.  A zöld drágakövek biztonságot és jólétet sugallnak tulajdonosaiknak. A krizopráz elővigyázatossá, gondtalanná teszi a jegy szülötteit. A narancsszínű karneol  és rózsakvarc a sikert biztosítja a Bikáknak. A narancsszín a nap a melegség, a termékenység színe. A rózsakvarc adja a Bikáknak az egészséget és életerőt. Növeli kifejezőkészségét, megbocsátás képességét, művészetek iránti fogékonyságát.

Hasznosak számukra az égszínkék ásványok is: a halványkék türkiz és a mélykék zafír. Régen úgy tartották, hogy a szív ügyeire a legnagyobb segítséget a türkiztől lehet várni. A türkiz mind amellett még belső nyugalmat is biztosít és segíti a kreativitás megnyilvánulását. Az antik görögöknél ás a rómaiaknál ez volt  a Vénusz köve. A zafír pedig megvédi a Bikákat a rágalmaktól. Segít a stressz oldásában, szorongások enyhítésében, túlzott aktivitás leküzdésében.

A felsorolt ásványokat és kristályokat a nap bármely szakában hordhatjuk magunknál, mivel folyamatosan segítenek ellensúlyozni, korrigálni, felülírni és átalakítani a bennünk működő energiahiányos állapotokat és minket érő kibillentő hatásokat.

Fontos:  A saját kristályaink kiválasztásánál  a fent leírtak javaslatait nem szabad vakon követni. Amikor az ásványokat, ékszereket kezedbe veszed és bizsergést, legyőzhetetlen vágyat érzel,  kérlek ne állj ellent. Vedd meg, mert ez a Te ásványod.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .