Epres paleo tortaalap

  • 40 dkg eper,
  • 15 dkg kókuszcukor (eritrit, xilit, nyírfa cukor, stb)
  • 5 db tojás,
  • 8 dkg kókuszreszelék,
  • 8 dkg darált dió,
  • 9 dkg darált mandula
  • pici só,
  • késhegynyi szódabikarbóna

Az epret turmixba tesszük és pürét készítünk belőle. A tojások sárgáját a cukor háromnegyed részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, mandulát, a kókuszreszeléket és az eperpürét. A tojás fehérjét habbá verjük és a végén a maradék cukorral még egy kicsit tovább keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a masszába, majd ezután tortaformába öntjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 40-50 percig sütjük benne (tűpróbával ellenőrizzük le, hogy jól átsűlt-e.)

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni és már fogyasztható is.

Csokiöntettel és eperöntettel nagyon finom.

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .