Petrezselymes parázskrumpli

posted in: Egyéb | 0

Sajnos a parázskrumplit csak néhány hétig lehet vásárolni a piacon (persze, ha éppen van), aztán egy évre eltűnik, pedig igény lenne rá. 🙂  Ez a nagyon apró szemű valójában újkrumpli pedig isteni köret lehet, vagy akár főétel is. Ha a piacon járok, soha nem tudom megállni, hogy ne vegyek belőle. Aztán vagy sajtosan készítem el, vagy párolt újkrumpliként. Most viszont találtam egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb receptet a Külvárosi konyha egyik lapján.

Nem kell hozzá semmi más, mint parázsburgonya, disznózsír, vagy libazsír, petrezselyem, só, bors. Az ilyen egyszerű fogásoknál a siker minden esetben az alapanyag minőségén áll, vagy bukik.

A serpenyőbe annyi libazsírt raktam, hogy a krumplinak körülbelül egyharmadáig érjen. Nagy lángra tettem, felhevítettem. Amint az aljára nyomott petrezselyemszár körül intenzív gőzfejlődés indult, beleraktam a krumplit. Nagy lángon sütöttem, öt percenként átforgattam. Közben felaprítottam a petrezselymet. Amint a burgonya szép barnára megsült, kikanalaztam alóla a felesleges zsírt. Ezt gondosan félreraktam a következő sütéshez. Visszatettem a serpenyőt már alacsonyabb lángra. Beleforgattam a petrezselymet, majd lefedtem, mert a petrezselyem erősen pattog. Párszor átforgattam még utána, hogy egyenletesen megpiruljon a petrezselyem. Mikor elkészült, utána ízlés szerint borsozzuk és sózzuk.

Mennyei kaja! 🙂

 

forrás: https://suburbankitchen.blog.hu/2017/05/27/a_konyham_koronazatlan_kiralya_petrezselymes_parazsburgonya

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .