2 tipp a hűtőszekrény, fagyasztó gyors leolvasztására

A hűtőnket, fagyasztónkat évente többször le kell olvasztani, különben a kialakult jégréteg növeli az áramfogyasztást. Ha bejegesedik, akár 30%-kal nagyobb a fogyasztás és a készülék élettartama is csökken. Ez a művelet időigényes (akár több órát is igénybe vehet) és ezért sokan szeretjük halogatni, van azonban néhány egyszerű trükk, ami segíthet felgyorsítani a leolvasztás folyamatát.

Először is természetesen húzzuk ki a konnektorból a gépet.

  • Hívjuk segítségül a meleg vizet: Tegyünk a legvastagabb jégréteg közelébe forró vízzel teli edényt. A gőz és a sugárzó hő felmelegíti a hűtőben a levegőt, és gyorsabban olvad a jég. A vizet időnként cseréljük ki, mert ha kihűl, már nincs sok haszna.
  • A sóval is egyszerűen és gyorsan tudunk megszabadulni a nem kívánatos jégrétegtől. (Télen az utakat nem véletlenül szórják fel sóval). A só könnyen megolvasztja a jeget. Tehát, ha konyhasót szórunk a hűtő fagyasztójába gyorsabban leolvad a jég és előbb végezhetünk a takarítással. Emellett a kristályok még fertőtlenítenek is.
  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .