Anyagcserét gyorsító fűszerek

Íme négy anyagcserét gyorsító fűszer, amit ha beépítünk étkezési szokásaink közzé már nagyobb erőfeszítés nélkül is elindulhat a fogyás. Fontos szempont a fogyás beindulásánál, hogy mennyire gyors az anyagcserénk. Ha ezt a négy anyagcsere-gyorsító módszert egyszerre alkalmazzuk, elkezdenek leolvadni rólunk a kilók.

  1. fokhagyma:

fokhagyma

A  fokhagymának  magas a nitrogén és a foszfortartalma,  ezen kívül kálium, kalcium és magnézium is található benne. A fokhagyma tartalmaz még A, B, C, és E-vitamint is. Ez által jelentős immunerősítő hatása van, és főzéssel csak a C-vitamin tartalmát veszíti el. A benne található Illóolajok jelentősen segítenek felgyorsítani az anyagcserét. Segítségével megszünhet a felfúvódás, és az emésztőrendszeri problémák is megoldódnak.

  1. Chili:

chili 3

Sok növényünk fejthet ki jótékony hatást az emberi szervezetre, Ezek közül az egyik  a Magyarországon is egyre jobban elterjedő chili paprika is.A chiliben lévő kapszaicinnek köszönhetően zsírégető és étvágycsökkentő hatása van.

További  fontos pozitív élettani hatásai:

  • a zsírsejtek növekedését képes megakadályozni,
  • serkenti az emésztést és a vérkeringést
  • felső légúti megbetegedések megelőzésére lehet segítség,
  • a szív és érrendszer védelmét biztosítja,
  • fájdalomcsillapító hatású, használható reumás panaszok enyhítésére is (külsőleg)
  • az övsömörrel, pikkelysömörrel járó panaszokat is enyhít.
  1. Fekete bors:

feketebors2

Köztudott, hogy a feketebors anyagcsere-gyorsító és élénkítő hatású. Ezen kívül elősegíti az emésztést és meggátolja a kellemetlen emésztési problémákat.  A fekete bors segít a koleszterinszintet normális szinten tartani. Emellett számos fontos tápanyag forrása is, tartalmaz például mangánt, K vitamint, vasat és élelmi rostot. Védelmet nyújt a szervezetnek a vírusfertőzések ellen, és jótékonyan hat a tüdőre.

  1. Gyömbér:

gyömbér

A fűszernövény csípős vegyületei a gyomor emésztőnedveit serkenti, így jelentősen javítják az anyagcsere-folyamatokat. Csökkenti a magas fehérje tartalmú ételek hatására kialakult savasságot. Nehezen emészthető húsok és ételek ízesítésére kifejezetten ajánlott. A fűszernövény tehát megbízható társunk lehet  a diétában.

 

 

További tippek, amivel még hatékonyabbá tehetjük a diétánkat.

Szaunázzunk:

szauna

Izzadjunk, hogy fokozzuk az anyagcserét. A szauna segít az anyagcsere felpörgetésében, a méregtelenítésben.

Hetente egyszer, de ha tehetjük, akár többször is menjünk el izzadni és a szervezetünk biztosan meghálálja.

 

 

 

 

Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt

gyumolcsok

A sok zöldség és gyümölcs fogyasztása is serkenti az anyagcserét. A grépfruit, alma, a körte, barack és a brokkoli különösen hatékony. Ezért, ha nassolni támad kedvünk, csillapítsuk az éhségünket egy lédús, egészséges, rostos, anyagcsere-gyorsító finomsággal

Mivel a szervezet éhgyomorra tudja legjobban hasznosítani a gyümölcsökben található vitaminokat, leginkább ekkor ajánlott a fogyasztásuk. A főétkezések során a hús mellé együnk zöldséget köretként, ezzel is segítve az anyagcserénket.

 

Fogyasszunk zsírszegény joghurtot

joghurt

A tejtermékek fokozzák az emésztést és az anyagcsere-működést, emellett bővelkednek kalciumban, minőségi fehérjét tartalmaznak, ha pedig joghurtot fogyasztunk, bélflóránk egyensúlyát is biztosíthatjuk

 

 

 

 

 Igyunk eleget!

vizhasznalat

A testünk több mint 70 százaléka vízből áll. Szervezetünk megfelelő működéséhez egy felnőtt embernek minimum 2 liter vízre van szüksége. Ha a szervezetünk nem jut elegendő folyadékhoz, az anyagcsere és vérkeringés lelassul, fáradékonyak lehetünk. Ha  elegendő vizet fogyasztunk, a szervezet könnyebben megszabadul az étkezések során bevitt káros anyagoktól.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .