A céklát felhasználhatjuk salátákhoz nyersen, főzve és sütve is.
- A főzéshez válasszunk kisebb céklákat, mert azok hamarabb megfőnek. Már sok helyen kapható főzött, vákumozott cékla, és így a főzéssel már nem is kell vesződnünk.
- Ha sütőben sütjük: a céklát jól mossuk meg és héjastól tekerjük alufóliába, de előtte kenjük meg kevés olajjal. Kb. egy óra alatt puhára sül, a héját ezután könnyű leszedni.
A megfőtt, vagy megsütött céklát vágjük fel apró kockákra, cikkekre és így használhatjuk salátákhoz.
- Nyersen nagy lyukú reszelőn lereszelve, vagy nagyon vékonyan felszeletelve keverhetjük a salátánkba.
Cékla-sárgarépa-alma saláta:
Nagy lyukú reszelőn nyersen reszeljünk le egy céklát, egy almát és egy sárgarépát. Kissé sózzuk is meg.
Készítsük el a dresszinget:
- 2-3 evőkanál tejföl (laktózmentes)
- 1 kávéskanál őrölt köménymag,
- 1 kávéskanál reszelt torma,
- 2-3 gerezd összezúzott fokhagyma. (aszalt paradicsomos fokhagymás fűszerkeverék),
- Végül keverjük össze a zöldségekkel.Díszíthetjük friss petrezselyemmel. Nagyon finom egészséges étel.
Még több:
Citrusos-olívás öntetekkel és majonézes-joghurtos öntettekkel is tálalhatjuk. Illik hozzá még a feta-, kecskesajt, a zöldfűszerek közül pedig a menta, kapor és petrezselyem is.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.