Cékla-sárgarépa-alma saláta

A céklát felhasználhatjuk salátákhoz nyersen, főzve és sütve is.

  • A főzéshez válasszunk kisebb céklákat, mert azok hamarabb megfőnek. Már sok helyen kapható főzött, vákumozott cékla, és így a főzéssel már nem is kell vesződnünk.
  • Ha sütőben sütjük: a céklát jól mossuk meg és héjastól tekerjük alufóliába, de előtte kenjük meg kevés olajjal. Kb. egy óra alatt puhára sül, a héját ezután könnyű leszedni.

A megfőtt, vagy megsütött céklát vágjük fel apró kockákra, cikkekre és így használhatjuk salátákhoz.

  • Nyersen nagy lyukú reszelőn lereszelve, vagy nagyon vékonyan felszeletelve keverhetjük a salátánkba.

Cékla-sárgarépa-alma saláta:

 Nagy lyukú reszelőn nyersen reszeljünk le egy céklát, egy almát és egy sárgarépát. Kissé sózzuk is meg.

Készítsük el a dresszinget:

  • 2-3 evőkanál tejföl (laktózmentes)
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag,
  • 1 kávéskanál reszelt torma,
  • 2-3 gerezd összezúzott fokhagyma. (aszalt paradicsomos fokhagymás fűszerkeverék),
  • Végül keverjük össze a zöldségekkel.Díszíthetjük friss petrezselyemmel. Nagyon finom egészséges étel.

Még több:

Citrusos-olívás öntetekkel és majonézes-joghurtos öntettekkel is tálalhatjuk. Illik hozzá még a feta-, kecskesajt, a zöldfűszerek közül pedig a menta, kapor és petrezselyem is.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .