Hozzávalók: 4 adag
- 1 dl kókusztej (laktózmentes tej is jó)
- 25 dkg zabpehely (gluténmenetes is kapható)
- 10 dkg vaj (laktózmenetes)
- 2 ek kókuszvirág cukor (eritrit, xilit, stb)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 ek sárgabaracklekvár (kókuszvirág cukorral, eritrittel, xilittel készült)
- 10 dkg apróra darabolt dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A kókusztejet felforraljuk és leforrázzuk vele a zabpelyhet, majd hozzákeverjük a vajat és kicsit állni hagyjuk.
Majd adjuk hozzá a többi összetevőt és gyúrjuk össze olyan állagúra, hogy a massza könnyen formázható legyen.
Alufóliára szórjunk kókuszreszeléket és a masszából készítsünk egy henger alakot. A tetejét, oldalát is szórjuk meg kókusszal és a fóliával tekerjük körbe. Néhány órára tegyük hűtőbe. Így mint a szalámit, könnyen szeletelni tudjuk majd.
Kókuszgolyót is készíthetünk a masszából.
1-2 órát pihentessük hűtőben a masszát, majd formáljunk golyókat belőle és a végén kókuszreszelékbe hempergessük bele.
Sütés nélkül könnyen elkészíthető finom, olcsó laktóz- és gluténmentes finomság.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.