Zabpehely tekercs (laktóz- és gluténmentes finomság)

Hozzávalók:    4 adag

  • 1 dl kókusztej (laktózmentes tej is jó)
  • 25 dkg zabpehely (gluténmenetes is kapható)
  • 10 dkg vaj (laktózmenetes)
  • 2 ek kókuszvirág cukor (eritrit, xilit, stb)
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 ek sárgabaracklekvár (kókuszvirág cukorral, eritrittel, xilittel készült)
  • 10 dkg apróra darabolt dió
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A kókusztejet felforraljuk és leforrázzuk vele a zabpelyhet, majd hozzákeverjük a vajat és kicsit állni hagyjuk.

Majd adjuk hozzá a többi összetevőt és gyúrjuk össze olyan állagúra, hogy a massza könnyen formázható legyen.

Alufóliára szórjunk kókuszreszeléket és a masszából készítsünk egy henger alakot. A tetejét, oldalát is szórjuk meg kókusszal és a fóliával tekerjük körbe. Néhány órára tegyük hűtőbe. Így mint a szalámit, könnyen szeletelni tudjuk majd.

Kókuszgolyót is készíthetünk a masszából.

1-2 órát pihentessük hűtőben a masszát, majd formáljunk golyókat belőle és a végén kókuszreszelékbe hempergessük bele.

Sütés nélkül könnyen elkészíthető finom, olcsó laktóz- és gluténmentes finomság.

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .