Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg diabetikus lisztkeverék (helyettesíthető 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszttel + 8 dkg fehér tönkölyliszttel)
1 tk szódabikarbóna (sütőpor)
1 csipet só
2 ek stevia
1 tk fahéj
13 dkg joghurt
1 db tojás
Töltelék:
5-6 db alma (reszelt)
2-3 ek stevia (ízlés szerint)
1 tk fahéj
1 citrom reszelt héja
10 dkg dió (darálva)
A tetejére:
1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a csipet sót és a szódabikarbónát, a steviát és a fahéjat. Ezután beletehetjük a joghurtot és a tojást is. A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg könnyen formázható, ruganyos tésztát kapunk, majd 30 percig fóliával letakarva pihentessük.
Közben a meghámozott almákat reszeljük le. Néhány percet hagyjuk állni, majd alaposan nyomkodjuk ki. Ezután a lereszelt almát keverjük össze a steviával és a fahéjjal, a lereszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előkészítünk egy közepes nagyságú tepsit (kivajazzuk, lisztezzük). A tésztát két részre osztjuk és az egyik felét kinyújtjuk. A kivajazott tepsibe helyezzük, majd az előre elkészített tölteléket rátesszük. A tészta másik felét is kinyújtjuk és a töltelékre terítjük. A tetejét kenjük meg a felvert tojással és villával szurkáljuk meg a felületét, hogy a keletkezett gőz ki tudjon jönni.
170 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (a sütők nem egyformák, ezért tűpróbával ellenőrizni tudjuk, hogy elkészült-e már)
Ha gazdagabban szeretnénk tálalni a vaníliapudinggal biztos siker lesz. Ma már az üzletekben lehet kapni gluténmentes vaníliás pudingport is (paleo és vegán), így a süteményünk mellé könnyedén elkészíthetjük a pudingot is.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.