Reform almás süti

almas-suti

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg diabetikus lisztkeverék (helyettesíthető 12 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszttel + 8 dkg fehér tönkölyliszttel)

1 tk szódabikarbóna (sütőpor)

1 csipet só

2 ek stevia

1 tk fahéj

13 dkg joghurt

1 db tojás

Töltelék:

5-6 db alma (reszelt)

2-3 ek stevia (ízlés szerint)

1 tk fahéj

1 citrom reszelt héja

10 dkg dió (darálva)

A tetejére:

1 db tojás

Elkészítés:

A lisztet tegyük egy tálba. Keverjük hozzá a csipet sót és a szódabikarbónát, a steviát és a fahéjat. Ezután beletehetjük a joghurtot és a tojást is. A hozzávalókat addig gyúrjuk, míg könnyen formázható, ruganyos tésztát kapunk, majd 30 percig fóliával letakarva pihentessük.

Közben a meghámozott almákat reszeljük le. Néhány percet hagyjuk állni, majd alaposan nyomkodjuk ki. Ezután a lereszelt almát keverjük össze a steviával és a fahéjjal, a lereszelt citromhéjjal és a darált dióval.

Előkészítünk egy közepes nagyságú tepsit (kivajazzuk, lisztezzük). A tésztát két részre osztjuk és az egyik felét kinyújtjuk. A kivajazott tepsibe helyezzük, majd az előre elkészített tölteléket rátesszük. A tészta másik felét is kinyújtjuk és a töltelékre terítjük. A tetejét kenjük meg a felvert tojással és villával szurkáljuk meg a felületét, hogy a keletkezett gőz ki tudjon jönni.

170 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (a sütők nem egyformák, ezért tűpróbával ellenőrizni tudjuk, hogy elkészült-e már)

Ha gazdagabban szeretnénk tálalni a vaníliapudinggal biztos siker lesz. Ma már az üzletekben lehet kapni gluténmentes vaníliás pudingport is (paleo és vegán), így a süteményünk mellé könnyedén elkészíthetjük a pudingot is.

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .