Karácsonyi diós süti (ami mindig nagyon finom)

Karácsonyi diós süti (ami mindig nagyon finom)

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg       liszt
  • 10 dkg          cukor (helyettesíthető eritrit, stb)
  • 10 dkg          vaj (lhelyettesíthető laktózmenetes vajjal)
  • 1 csomag     vaníliáscukor
  • 1 db             tojás
  • 1 db             tojássárgája
  • 1 tk              sütőpor

A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és összegyúrjuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

Töltelék hozzávalói:

  • 15 dkg          vaj (helyettesíthető laktózmenetes vajjal)
  • 15 dkg          cukor (helyettesíthető eritrit, stb)
  • 2 csomag     vaníliáscukor
  • 3 ek              víz

A fentieket egy tűzálló edénybe felfőzzük. Addig forraljuk, amíg homogénné nem válik.

Közben: 20 dkg apróra vágott diót enyhén megpörkölünk. A tűzről levéve, még  hozzámérünk 10 dkg darált diót. A diót hozzákeverjük a felforralt töltelékhez.

Elkészítése:

A tésztát két sütőpapír között 33×33-as méretűre nyújtjuk. (gáz tepsi méretű) Ha nem sikerül elsőre szép alakúra nyújtani, nyugodtan toldjuk meg a tésztát úgy, hogy szabályos négyzetet kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy szélei is szép szabályosak legyenek. A tészta könnyen nyújtható és ezzel a módszerrel nem tapad a deszkához. Könnyű a tepsibe helyezni a sütőpapírral együtt, majd kenjük meg a kinyújtott tészta tetejét szilvalekvárral és a diós tölteléket is egyenletesen kenjük a lekvár tetejére.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni. Majd szeleteljük fel és minden szeletet még átlósan is vágjuk fel.

A végén a háromszögek két oldalát mártsuk olvasztott étcsokiba. Hagyjuk megkötni és máris kész a mutatós és nagyon finom sütemény, amely zárható dobozban sokáig eláll.

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .