Zöldséges-garnélás pirított rízs

posted in: Egyéb | 0

Rizs, borsó, sárgarépa, tojás, benne garnélarákl Szuperkönnyű és őrülten finom, ezek az összetevők a legtökéletesebben olvadnak össze.

Íme a recept:

Összetevők:

Garnélarák: Hámozva és kivágva, használható frissen vagy fagyasztva, ha már felengedték.
Növényi olaj: Pirításhoz.
Szezámolaj: A hihetetlen íz titka.
Főtt rizs: Ha van, használjon hideg rizst.
Hagyma: A jó íz érdekében egy kis fehér hagymát használtam.
Fagyasztott borsó és sárgarépa: Ezeket fel kell olvasztani.
Szójaszósz: ízlés szerint használjon többet-kevesebbet. Az alacsony nátriumtartalom megfelelő.
Tojás: Enyhén verje fel a tojást.
Zöldhagyma: ezek nem kötelezőek, de véleményem szerint nem szabad kihagyni.
Készítsünk elképesztő garnélarákra sült rizst!

Elkészítés :

Melegítsünk elő egy nagy serpenyőt, vagy wokot közepes lángra. Adjunk hozzá növényi olajat és szezámolajat
Saute: Adja hozzá a garnélarákot a serpenyőbe, és sózzuk, borsozzuk. Főzzük a garnélarákot 2-3 percig, vagy amíg már nem rózsaszínűek. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
Zöldségek: Adjuk hozzá a fehérhagymát, a borsót és a sárgarépát, és pirítsuk puhára.
Tojás: Csúsztassuk oldalra a hagymát, a borsót és a sárgarépát, a másik oldalára öntsük a felvert tojásokat. Lapát segítségével rántsd rá a tojást, ha megfőtt, keverd össze a tojásokat a zöldségkeverékkel.
Rizs: Adja hozzá a rizst és a garnélarákot a zöldség-tojás keverékhez.
Befejezés: Öntse a szójaszószt és egy másik evőkanál szezámolajat a tetejére. Keverjük és pirítsuk a rizst és a zöldségkeveréket, amíg át nem melegszik és össze nem keveredik. Ha szükséges, adjunk hozzá apróra vágott zöldhagymát.

A hideg rizs kötelező! Ha egy napos hideg rizsről van szó, még jobb. A rizst hidegen szeretnéd, hogy megsüljön, amikor a serpenyőbe kerül. Frissen főtt, vagy akár langyos rizst használva elázik és csomósodik. Ha ugyanazon a napon kell megfőznie a rizst,  vegyük elő a főtt rizst, és vékony rétegben terítsük ki egy tepsire. Fedjük le műanyag fóliával. Tegyük a hűtőbe 30 percre, vagy a fagyasztóba 15 percre,de ne engedjük, hogy megfagyjoni, csak hideg legyen.

Jó étvágyat!!!

 

Forrás: https://therecipecritic.com/better-than-takeout-shrimp-fried-rice/?fbclid=IwAR1AnlVsz6rR6itg9q1MuvcEYyRaTEk-Ae2wA6zOTSlYI_b4JqXqdgOm-0k

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .