Hóvirágkétszersült krém

Hozzávalók:
• 1 csomag hóvirágkétszersült
• 1,5 liter tej
• 4 db tojás sárgája
• 1db csokis puding
• 1 ek. kakaópor
• 10 dg cukor (ízlés szerint módosítható)
• 1 csomag mazsola
• rumaroma (elhagyható), vaníliaaroma
Elkészítése:
A cukorral keverjük habosra a tojások sárgáját, majd adjuk hozzá a kakaóport és a pudingport és kevertjük tovább, amíg egyenletes állagú nem lesz, ha kell kicsi tejjel hígítsuk. Közben forraljuk fel a tejet és a kétszersült áztatásához tegyünk félre kb 3 dl-t. A felforralt tejet vegyük le a tűzről és óvatosan, állandó keverés mellett öntsük hozzá a kikevert tojások sárgáját. Tegyük vissza lassú tűzre és főzzük sűrűre a krémet. Közben a mazsolát áztassuk be rumaromába.
A három dl forró tejbe tegyük bele a vaníliaaromát és óvatosan a kétszersülteket áztassuk meg. Tegyünk a krémből egy üvegtál aljára és egymás mellé tegyük rá a megáztatott kétszersülteket. Szórjuk meg a mazsolával és a krémmel, majd  fedjük be. Rétegezzük addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a krém kerüljön.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Másnapra finom egyszerű krémet tálalhatunk. Tejszínhabbal, gyümölccsel díszíthetjük.

Ha diétásan vagy ételallergiánkra figyelve készítjük el, vegyük figyelembe a lentieket. Én eszerint készítettem el és nagyon finom lett.

A diabetikus tanácsa:
Cukorbetegek: cukormentes kétszersülttel, kókuszvirág cukorral, xilittel/eritrittel,
Lisztérzékenyek: gluténmentes kétszersülttel, pudinggal
Tejcukorérzékenyek: laktózmentes tejtermékekkel
Fogyókúrázók: cukormentes és teljes kiőrlésű kétszersülttel, kókuszvirág cukorral, xilittel/eritrittel készítsék,

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .