Azok a bizonyos IKEÁ-s húsgolyók

posted in: Egyéb | 0

Mindenki kóstolta már és mindenki szeretne otthon is olyat csinálni. Most bemutatok egy elkészítési módot:  🙂

A húsgolyóhoz:
250 g darált marhahús (kétszer darált)
250 g darált sertéshús (kétszer darált)
1 db tojás
200 ml habtejszín
6 g vöröshagyma (kb 2-3 ek)
0.5 db kétszersült (ledarálva, kb egy fél csésze kell belőle, az nagyjából egy szelet)
2 db burgonya (kisebb, főzve)
5 ek vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
100 ml víz
A szószhoz:
125 ml habtejszín
175 ml marha alaplé
2 teáskanál sójaszósz
1 evőkanál finomliszt
1 csipet fehér bors

A húsgolyó elkészítése:
A húsokat kétszer ledaráljuk (vagy ledaráltatjuk).
A hagymát 1 kanál vajon, kis lángon süssük aranybarnára.
A darált kétszersültet áztassuk a vízbe, a krumpli törjük össze krumplinyomóval.
Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, fűszerezzük, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, vizes kézzel formázzunk belőle diónyinál nagyobb gombócokat (mindenki evett már a kék-sárga áruházban, tudja, kb mekkorák kellenek:) ).
Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és kis lángon, forgatva, több adagban süssük ki őket.
A szósz elkészítése:
Ha a húsgolyók kisültek, a serpenyőbe öntsük bele az alaplevet, és kis lángon melegítsük.
Adjuk hozzá a tejszínt, és szitáljuk bele a lisztet. Fűszerezzük.
Kis lángon forraljuk fel, és várjuk meg, míg egy picit sűrűsödik.
A gombócokkal együtt tálaljuk.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .