Egy étel, ami reggel, délben, este ott van az egyiptomi asztalon

posted in: Egyéb | 0

és ez a FUL, ami egy különleges babétel azoknak, akik szeretik ezt a fajta ételt. Kicsit olyan, mint a mi babfőzelékünk, de azért ízében más.  Az egyiptomi étkezések elmaradhatatlan kelléke.


Hozzávalók:
– lóbab
– 1-2 paradicsom
– maroknyi petrezselyem
– olaj
– só, bors, római kömény
– lime vagy citrom
Opcionális:
– 1 kígyóuborka
– humuszkrém

Elkészítés:

Egy éjszakára beáztatjuk a kívánt mennyiségű lóbabot. Lassú lángon 3-4 órára feltesszük főni. (Néha rá kell nézni nyilván, nehogy elfője a vizét.) Mikor puhára megfőtt, leöntjük róla a vizet és csak annyit hagyunk rajta, hogy egy tálban összetörve a babszemeket végül krémes állagot kapjunk. Ekkor mehet bele a só, bors, római kömény (az egyiptomi ételek elengedhetetlen fűszerhármasa), az apróra vágott paradicsomok és a petrezselyem, néhány csepp olaj és egy egész lime leve. (vagy csak egy fél, ki hogy szereti.) Egy-két kanál humusz krémet is lehet hozzá keverni, mert ízvilága jól harmonizál a fúllal és néhány apró, kockákra vágott uborka is mehet bele, elrontani semmiképp sem fogja. Jól összekeverjük az egészet és készen is vagyunk, már lehet is mártogatni bele a kenyérdarabokat. (Naná, hogy ezt is kézzel kell enni.)

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .