A gyaloglás hihetetlen egészségügyi előnyei

A gyaloglás bizonyított egészségügyi előnyei

Az egészségünk megőrzésének egyik legegyszerűbb módja a séta, bár ezt gyakran figyelmen kívül hagyjuk. Már 30 perces gyaloglás is fokozza a tüdőkapacitásunkat, erősíti a szívünket és tonizálja az izmainkat anélkül, hogy az ízületeinket megterhelné. Kutatások támasztják alá, hogy a súlyunk karbantartásához is nagy mértékben hozzájárul a legalább napi 30 perc erőteljes testmozgás. Azonban tudnunk kell, hogy fontos a kitartás és a rendszeresség.

Csökkenti a magas vérnyomást

A gyaloglás növeli a pulzusszámot; ez által javítja a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást, a szívizom működését és a keringést. Tény, hogy a gyaloglás kiváló edzési lehetőség a szívbetegségben és az artériás rendellenességekben szenvedő betegeknek. A boulder-i egyetem és a tennessee-i egyetem tanulmányai szerint a gyaloglás a résztvevők körében 20-40%-kal csökkentette a stroke kockázatát.

Csökkenti a cukorbetegség kockázatát

A gyaloglás javítja az inzulinérzékenységet és így az egyik legjobb módja a cukorbetegség megelőzésének. coloradoi egyetem kutatóinak értékelése szerint egy 30 perces séta jelentős hatással van a 2-es típusú cukorbetegek életére, mert stabilizálja a vércukor szintet

Erősíti a csontokat és megelőzi a csontritkulást

Napi 30 perces séta akár 40%-kal is csökkentheti az idősebb embereknél, különösen a posztmenopauzás nőknél a csontritkulás kockázatát. Ha természetben gyalogolunk a napfény hatására a szervezet D-vitamin szintjét is egyidejűleg karbantartjuk. Erősíti az izmokat és az ízületeket, javítja az ízületek állapotát

A séta segíti a rák megelőzését

A túlsúly és a testmozgás hiánya 35 %-ban felelős a rákos halálesetekért. Napi rendszeres sétával felgyorsíthatjuk a táplálék áthaladását a bélrendszeren, így a méreganyagok szervezetben töltött ideje csökken. Bizonyított tény, hogy az elhízott emberek szervezetében megnövekedik az inzulintermelés, ami elősegíti a daganatok növekedését.

Késlelteti az öregedést

A Michigan Egyetem Orvostudományi Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint a gyaloglás meghosszabbítja az emberi életet. Minden korosztályban előnyös, de az 50-60 év közötti emberek számára kiemelt fontosságú, mert kimutatták, hogy a napi gyaloglás akár 45% -kal csökkentheti a különböző betegségek kialakulásának kockázatát, ezáltal megakadályozva a halált. A mozgás serkenti a véráramlást az agyban, így nagy valószínűséggel csökkenti az agyvérzés kialakulásának esélyét és javítja a logikát és a memóriát is. Növeli az izmok méretét és erejét, jótékonyan karban tartja a tüdőt.

Szóval gyalogolni nagyon jó!

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .