Házilag a foltok és szagok ellen

Mosógépes trükk mosószerfoltok ellen
Ha sötét ruhát mosunk, néha előfordul, hogy a mosószer és az öblítő foltot hagy. Könnyedén megakadályozhatjuk, úgy hogy alufóliából gyúrunk 2-3 nagyobb golyót, amit aztán elhelyezünk a mosógépben a ruhák mellé. Szokásos módon mossunk és meglátjuk a ruháink sokkal szebbek lesznek.

Lefolyó szagtalanítására
Ha a lefolyóból büdös szag jön fel. nagyanyáink házi módszere kiválóan alkalmas a megszüntetésére. Nem kell drága vegyszereket venni, ha a következőket kipróbáljuk.
Hozzávalók:
• szódabikarbóna, vagy sütőpor,
• ecet,
• forró víz,
A lefolyóba tegyünk egy kis pohár szódabikarbónát, vagy sütőport, majd öntsünk rá két kis pohár ecetet. Ne ijedjünk meg, ha elkezd pezsegni, mert ez természetes reakció. Amikor a habzás abba maradt, öblítsük le az egészet forrásban lévő vízzel.

Az ecet felveszi a harcot a kellemetlen szagok ellen.
Az ecet valóságos csodaszer, tudjuk, mert sok mindenre használhatjuk a háztartásban.
Ha a kukánk átveszi a kellemetlen szagokat próbáljuk meg ezt az egyszerű módszert, mellyel teljesen új illatot érhetünk el. Egy szelet kenyeret áztassunk be ecettel és éjszakára tegyük a kukánk aljára. Másnapra minden kellemetlen szag eltűnik a szemetesünkből. Ezt a módszert bárhol bevethetjük a lakásban, ahol szeretnénk megszabadulni a nem kívánatos szagoktól.

Ha többet is szeretnél olvasni a hasznos házi praktikákról, itt megteheted: https://angelitkristaly.hu/2017/06/16/oko-sarok-telis-tele-hazipraktikakkal/

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .