Kényeztető, egyszerű Spa kezelések otthon

Spa kezelés

Nincs is jobb annál, mint hogy egy megfáradt nap után veszünk egy nyugtató fürdőt. De lássuk be, nem sok ember engedheti meg magának, hogy minden héten fürdőbe menjen. A jó hír viszont az, hogy nem is kell!  Otthon, szerény hajlékunkban is kényeztethetjük magunkat néhány szuper könnyű, egyszerű, könnyen megfizethető   DIY (csináld magad) spa kezeléssel.  Keressünk egy nyugodt napot, vagy pár órát, hogy az általunk könnyen elkészíthető receptek alapján elkezdhessük a lazulást.

Arcápoló maszk

A lent leírt recept C-vitamint és bőrbarát gyümölcssavakat tartalmaz, amelyek hatására bőrünk megtisztul az elhalt hámsejtektől, ezen kívül ragyogóvá teszi az arcszínt, csökkenti a pattanásokat, világosítja a sötét foltokat és gyulladásgátló hatása is van.

Szükségünk lesz:

  • 1 nagy citromra,
  • 1 érett banánra,
  • 3 eperre

Így készítsük el:

Mossuk meg a szamócát, távolítsuk el a szárait, és vágjuk apró darabokra. Egy tiszta tálba helyezzük a felaprított epret az érett banánnal együtt és törjük sűrű péppé.  Majd adjunk hozzá egy frissen facsart citrom levét és jól keverjük össze.

Vigyük fel az arcunkra az így elkészített pépet és hagyjuk a maszkot legalább 15 percen keresztül hatni. Majd öblítsük le langyos vízzel, és kenjük be arcunkat kedvenc arckrémünkkel. Az eredmény nem marad el.

A kéz puhaságáért, lágyító kezelés

 Ez egy szuper egyszerű kézápoló recept, melynek hatására elhalványulnak a sárga foltok a körmön, miközben a körömágyba benőtt bőrt jól feloldja. Tápláló uborka és aloe vera-gél csökkenti a szárazságot és gyorsítja a gyógyulást!

Szükségünk lesz:

  • 1 citromra,
  • ½ 1 uborkára,
  • 2 evőkanál friss aloe vera-gélre

Így készítsük el:

Egy vágódeszkán szeleteljük fel a citromot és uborkát vékonyan. Tegyünk egy tálba meleg vizet és adjuk hozzá a felszeletelt hozzávalókat és végül keverjük bele az  aloe vera-gélt is. Majd az így összeállt oldatban áztassuk a kezünket legalább 10 percig.  Ezután töröljük kezünket szárazra és nyomkodjuk a körömágybőrt óvatosan vissza a manikűr készletünkben található bőrtoló eszközzel.

Hámlasztó bőrradír az ápolt lábakért.

 Néha a lábainknak sem árt egy kis kényeztetés, ezért is érdemes kipróbálni az alábbi könnyen elkészíthető bőrradírt.

Szükségünk lesz:

  • 2 evőkanál Epsom sóra,
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolajra,
  • 5 evőkanál barna cukorra

Így készítsük el:

Kezdjük azzal, hogy az olívaolajat keverjük el a barna cukorral, majd az így elkészült masszát tegyük félre.

Öntsünk meleg vizet egy közepes méretű lavórba. Tegyük bele az Epsom sót és addig keverjük, amíg a só feloldódik. Áztassuk a lábunkat legalább 10 percen keresztül ebben, majd töröljük szárazra és a félretett keverékkel gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a lábunkra, különös figyelmet fordítva a durván száraz területekre. Így az elhalt hámsejtektől könnyedén megszabadulhatunk. Végezetül alaposan öblítsük le meleg vízzel, utána pedig bőrpuhító krémmel kenjük be. A végeredmény nem marad el, a repedt sarok eltűnik és lábunk puha, ápolt lesz.

Luxus testápolás

 A tejsav hatására  a sötét foltok és a csúnya hegek elhalványodnak. A manuka méz különösen erős baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a pattanásos bőrnek igen jó gyógyír lehet.  (A manuka faméz (manuka méz) a legnagyobb természetes antibiotikum tartalmú méz a világon, hatásosabb lehet a legerősebb gyógyszer-antibiotikumnál is.) Kiváló a hidratáló hatása.

Szükségünk lesz:

  • 5 csésze tejre vagy íróra,
  • 2 csésze nyers manuka mézre,
  • 20 csepp kedvenc illóolajunkra

Így készítsük el:

Töltsük meg a kádat meleg vízzel (ki milyen melegen szereti). Adjunk hozzá legalább 20 cseppet a kedvenc illóolajunkból. Majd öntsük a mézet és a tejet a fürdővízhez. Mielőtt a kádba lépünk, keverjük össze a vizet a felhasznált anyagokkal. Kényeztessük, áztassuk magunkat  30 percig, majd fejezzük be a fürdőzést egy zuhannyal.

Felfrissültnek, kipihentnek és magabiztosnak fogjuk érezni magunkat a kúra végére.

Jó lazulást kívánok.

 

forrás: www.HealthyDietBase.com

www.mezbarlang.hu/

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .