Tippek a narancsbőr ellen

 

narancsbőr3A  narancsbőrtől a nők 95 százaléka szenved, legyen idős vagy fiatal, sovány, vagy telt alkatú.

A  narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, amelynek köszönhetően a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. A háttérben a helytelen táplálkozás, a mozgáshiány,  hormonális és genetikai okai is lehetnek. Inkább a hölgyeket érintő probléma, mely hosszú évek alatt alakul ki a bőrön.   Elsősorban a comb és csípő területén megjelenő kisebb, vagy nagyobb bemélyedések, gödrök jellemzőek rá, hiszen a szervezet zsírtartaléka itt raktározódik el leggyakrabban.
Az első helyen áll a rossz, rendszertelen táplálkozás, a zsírban és kalóriában gazdag tápanyagbevitel, amelynek a legnagyobb részét este hat óra után fogyasztjuk el.  Hozzájárulhat még a túlzott alkoholfogyasztás, dohányzás és a  stressz is. Rizikófaktort jelentenek még a különböző gyógyszerek, hormonkészítmények (fogamzásgátlók) és vitaminok.

Ha harcolni szeretnénk a narancsbőr ellene, fontos, hogy kitartóak és türelmesek legyünk.

Néhány hatékony ötlet, hogy mivel tudunk segíteni a narancsbőr csökkentésében:

Az első és legfontosabb, hogy az életvitelünkön változtassunk, mivel csak így érhetünk el tartós eredményt.

Megfelelő táplálkozási szokás kialakítása, amely napi ötszöri étkezést jelent.

Csökkenteni kell a cukor fogyasztását, inkább reggelire együnk péksüteményt, kenyeret, amelyet így majd egész nap éget el a szervezetünk.

Együnk minél több zöldséget és gyümölcsöt.

Igyunk napi 2-3 liter cukormentes folyadékot. (legjobb az ásványvíz)

A rendszeres testmozgás is elengedhetetlen. Az ideális hetente 3-4 órát mozogni.

A masszázst is beiktathatjuk a programunkba, mert mechanikailag ingerli a bőrt és a bőr alatti kötőszöveteket, izmokat.

Csökkentsük a nátrium bevitelét úgy, hogy kerüljük a sós ételeket, mert megkötik a vizet és ez által felhalmozódik a méreganyag a szervezetünkben Segít, ha Himalája vagy kelta tengeri sót használunk. Az asztali sóval ellentétben a kelta tengeri, vagy Himalája tengeri só lúgosító hatásúak  és hasznos tápanyagot tartalmaznak.

Fogyasszunk egészséges jótékony zsírokat, olajokat – mint például az omega-3 zsírsavat, együnk több, bármilyen típusú olajos halat és a tenger gyümölcseit

Hagyományos módszerekkel is segíthetünk, hogy a bőrünk sima és cellulitisz-mentes legyen.Egyszerűen fogjunk egy száraz kefét  (a kefe közepes erősségű legyen, és természetes szálból készüljön.)  és  lassú, körkörös mozdulatokkal minden nap keféljük át bőrünket. Kezdjük lent a lábunknál, majd haladjunk a mellkas felé.  Ügyeljünk rá, hogy a gyomorhoz érve, az óramutató járásával ellentétesen dolgozzunk. A legolcsóbb és leghatékonyabb módja annak, hogy a bőrünk ragyogó és sima maradjon. A legjobb eredmény akkor érhetjük el, ha a minden napi fürdő előtt végezzük el.

A rendszeres szaunázás is hasznos segítség a narancsbőr elleni harcban A hagyományos szauna esetében hetente egyszer menjünk el szaunázni. (infraszaunát használhatunk akár minden nap is). A szauna segíti a méregtelenítő folyamatok felgyorsulását. Tovább növelhetjük a szauna hatékonyságát úgy, hogy minden szaunázás előtt egy hideg-meleg zuhanyt veszünk. Így edződik a bőr és nagyobb eséllyel csökkenthetőek a narancsbőr tünetei.

Ezután jöhetnek a különféle krémek, gélek, illóolajok, gyógyteák.
Nagyon fontos a bőrünket naponta hidratálni. Nagyon sok kozmetikum található a piacon, de ne feledkezzünk meg a teljesen természetes hidratálóktól sem, mint a kókuszolaj, argánolaj, vagy olívaolaj.

A boltban vásárolható, általában elég drága krémek helyett otthoni módszerrel is készíthetünk magunknak koffeinpakolást.
A narancsbőrös terület nagyságától függően pár evőkanál langyos olívaolajban keverjünk el őrölt kávét, majd masszírozó mozdulatokkal kenjük fel az érintett bőrfelületeinkre, amelyeket azután folpackba betekerünk.
Húsz percig hagyjuk hatni, majd zuhanyozzunk le. Hetente 2-3-szor alkalmazva körülbelül 2 hónapig, látványos javulást érhetünk el!

Gyógy- vagy méregtelenítő teák fogyasztása is segítségünkre lehet.  Méregtelenítő teákmezei zsurló, vagy a csalán tea.

Holisztikus kezelésként a kristályok gyógyító ereje is segítségünkre lehet testünk méregtelenítésében,

A kristályokat évezredek óta használjuk gyógyításra.  Ezek az ásványok különböző rezgéseket bocsátanak ki, és ezen keresztül hatással vannak szervezetünkre. Fizikai, szellemi és lelki szinten egyaránt hatnak az emberre. Átrendezik a finom energiákat és oldják a rendellenességeket, egészen a kiváltó okok gyökeréig hatolnak. A lent felsorolt kristályok a legalkalmasabbak a szervezetünk méregtelenítésében.

Hematit:  Regeneráló hatással van a májra, így megkönnyíti a szervezet méregtelenítését.

Gránát:  Megkönnyíti szervezetünk számára a méregtelenítést..

Karneol: Hatásos  anyagcsereproblémák esetében  és  javítja a szervezet tápanyag- és ásványi anyag felvételét.

Citrin:    Hasznos segítség a  diéta során, mivel segíti a méreganyagok kiválasztását.

Aventurin:   jó hatással van a bőrünkre.

Türkiz:       Segíti a szervezet méregtelenítését és savtalanítását.

Ametiszt:   Serkentőleg hat a hormonális rendszerünkre  és fokozza az anyagcserét. Csökkenti a túlsavasodást,  kedvező hatással van a bőrbetegségekre, a sejtzavarokra.

A narancsbőr kialakulása hosszú folyamat, és majdnem ugyan olyan hosszú folyamat ennek a csökkentése is. Sajnos nem létezik olyan csodakrém, vagy készítmény, mely néhány nap, vagy hét után megszüntetné a narancsbőrt, ezért készüljünk fel arra, hogy hosszabb folyamatnak nézünk elébe.

Részletek: http://www.webbeteg.hu

http://www.nice.hu/

És most a kávézaccról…

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .