Amit a zöld kávéról tudni lehet…..

zöld kévé2

A zöld kávébab tulajdonképpen nem más, mint olyan kávé, amit nem pörköltek meg. Színe a nevéből is adódik zöld, de érettebben barnás-sárgás-pirosas. A kávé finom ízét a pörkölés adja meg, de az eljárás közben sok benne lévő értékes és jótékony hatású anyag megsemmisül. A pörköléstől mentes zöld kávénak sok pozitív egészségügyi hatása lehet. Ezt a kávébabfajtát újabban előszeretettel használják fogyókúrák kiegészítésére is. Ahogy a zöld tea a zöld kávé is valóban segítheti a fogyást és az ideális testsúly megőrzését, de vigyázat nem csodaszer. Nem rendelkezik természetfeletti zsírégető képességekkel, így akik csak ettől várják a kilók csökkenését azok csalódni fognak.

zöld kávé

Tanulmányok a zöld kávébabról

 A zöld kávébab klorogénsavat és polifenolokat tartalmaz. Több tanulmány azt mutatja, hogy a klorogénsav  gyorsítja az anyagcserét, és ezáltal hozzájárul a fogyáshoz. Egy diabétesz folyóiratban vizsgálatokat végeztek metabolikus szindrómában szenvedő egyéneken: a kutatók megállapították, hogy azoknál, akik kaptak zöld kávé kivonatot alacsonyabb lett a testtömeg indexük és testzsír százalékuk, mint azoknak a résztvevőknek, akik placebót kaptak.  A kutatók szerint, egyik csoportban sem változtattak életmódot és mindkét csoportban azonos ételeket fogyasztottak.

 A metabolikus szindróma (MS) több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti

Egy tudományos folyóirat, a Journal of International Medical Research egy  másik tanulmányába bebizonyította, hogy azok  a résztvevők, akik  klorogénsavval dúsított instant kávét ittak lefogytak, mert csökkent a cukor felszívódása a szervezetükben.

Végül Journal szerint egy 2013-ben megjelent tanulmány szerint egereken laboratóriumi vizsgálatokat végeztek és a kísérletek igazolták, hogy a  klorogénsavval kezelt egerek  zsírszintézise csökkent és javult a koleszterin- és trigliceridszintjük is.

Blokkolja a zsír felszívódását

Az elfogyasztott ételt a szervezetünk nem égeti el azonnal. A fel nem használt zsírt  testünk  későbbi felhasználásra eltárolja. A  súlyunk egyenes arányban növekszik  a tárolt zsír mennyiségével. A  zöld kávé babban lévő klorogénsav segít a szervezetnek elégetni az elraktározott zsírt.  A klorogénsav összetett hatásának köszönhetően a zöld kávé segíti a vércukorszint egészséges szabályozását. Ennek következtében a szervezet elkezdi a feleslegként tárolt zsírt energiaforrásként felhasználni, ami fogyáshoz vezethet.
Egy másik tanulmányban,  a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a klorogénsav  javítja a hangulatot, és ennek  közvetett hatása,  a fogyás.

Szabályozza vércukorszintet

 A klorogénsav összetett hatásának köszönhetően a zöld kávé segíti a vércukorszint egészséges szabályozását. Ennek következtében a szervezet elkezdi a feleslegként tárolt zsírt energiaforrásként felhasználni, ami fogyáshoz vezethet. A zöld kávé fogyasztása ajánlott azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek vagy azoknak, akik a túlzott édesség fogyasztásának nem tudnak ellent állni.

Mielőtt elkezdjük szedni Zöld kávébab kiegészítőket járjunk el figyelmesen, mert nem mindenkinek ajánlott.

Mivel a kávé koffeint tartalmaz, ezért  nem ajánlott azoknak, akik  magas vérnyomásban, vagy szívbetegségben szenvednek,  illetve ugyanez érvényes azok számára is, akik szorongásos betegségben vagy a pánikrohamokban szenvednek. Mielőtt megrendeljük és szedni kezdjük a kávébab kiegészítőket kérjük ki orvosunk tanácsát.

Bár a zöld kávé kivonat általában biztonságos a felnőttek számára, de a terhes és szoptatós nők kerüljék a zöld kávébab kiegészítők fogyasztását.

Hasznos tudni…….

A legtöbb tanulmányt rövid távú kísérlet előzte meg és gyakran azok a gyártó cégek, akik profitot akartak elérni, támogatták. Ha nem hagyjuk figyelmen kívül a következő mottót nem érhet bennünket csalódás:

Fogyás egy maraton, és nem pedig sprint … és a gyors megoldások soha nem működnek hosszú távon.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .