Gesztenyés csokis keksz, amely nem tartalmaz lisztet.

gesztenyés

 Kekszhez:

  • 50 dkg   natúr gesztenyepüré
  • 4 drb     tojás
  • 20 dkg kókuszolaj
  • 15 dkg   méz/agávé
  • 1 tk.       rumaroma

Csokihoz:

  • 20 g        kókuszolaj
  • 20 g        kakaópor
  • 10 g        méz/agávé

A tojásokat a mézet, kókuszolajat  és rumaromát a tojásokkal együtt kézi habverővel felverjük, majd  hozzáadjuk a darált gesztenyét. A masszát 20 percig a hűtőbe pihentetjük, majd kis korongokat formálunk a tésztából, amelyeket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk egymástól kb. 5 cm távolságra, mert a kekszek szét fognak terülni.

13 percig 175 fokon sütjük a kekszeket. Ezután teljesen hagyjuk kihűlni. .Legjobb, ha rácsra szedjük a megsült süteményünket.

A csokoládéhoz az összes hozzávalót összekeverjük, majd ha kihűlt, de még kicsit folyékony az állaga a kekszek egyik felét a csokiba mártjuk. Hűtőbe helyezzük a csokoládé teljes megkeményedéséig.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.