Csokis-meggyes-kókuszos paleotorta sütés nélkül

megyes kókuszos paleó

Nagyon egyszerű elkészíteni ezt a sütés nélküli három különböző ízű és színű, de egymással kitűnően harmonizáló rétegből álló paleotortát.

Szintenkénti hozzávalók és elkészítési útmutató:

Tortaalap:

  • 6 dkg  kókuszreszelék
  • 7 dkg  lenmagliszt
  • 10 dkg mazsola, vagy cukormentes datolya (vegyesen is készíthetjük)
  • 2 ek kakaópor
  • víz

Áztassuk be a süteményhez szükséges összes mazsolát (datolyát) 10+5 dkg, kevés vízben és turmixoljuk össze. Az így kapott pép 2/3 részét keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha nem áll össze tegyünk hozzá annyi vizet, hogy formálható legyen. Egy 22 cm-es tortaformát béleljünk ki folpackkal és a masszát nyomkodjunk bele.

Meggyes réteg:

  • 0,5 kg   kimagozott meggy
  • 2,5 ek   útifű maghéj
  • 5 dkg    mazsola /datolya/ stevia
  • fahéj

A kimagozott meggyet turmixoljuk darabos állagúra, majd keverjük hozzá a mazsola megmaradt 1/3 részét (5 dkg) és ízesítsük fahéjjal. Ha nem elég édes tehetünk még bele egy kis steviát. Ezután adjuk hozzá az útifű maghéjat és tegyük félre addig míg megszilárdul. (én tettem be felesben chiamagot is) A meggyes réteget ráöntjük a  tortaalapra és betesszük a hűtőbe.

kókuszos réteg

  • 12 dkg  kókuszreszelék
  • 1 dl  olvasztott kókuszzsír
  • méz ízlés szerint
  • víz

A kókuszreszeléket beáztatjuk annyi vízben, ami éppen ellepi és turmixba öntjük, majd hozzáadjuk a folyékony, de már nem meleg kókuszolajat és összeturmixoljuk a hozzávalókat.

A végén mézzel, vagy egyéb édesítővel ízesítjük.

Ha a meggyes réteg már megszilárdult a következő rétegként rákenjük a kókuszos krémet. Ha már mind három réteggel elkészültünk ismét hűtőbe tesszük a teljes szilárdulásig.

csokoládé bevonat:

  • 4 ek  kókuszzsír (szilárd állapotban mérve)
  • 3-4 ek kakaópor
  • méz

Végül elkészítjük a csokimázat,: felmelegítjük a kókuszzsírt és hozzákeverjük a kakaóport és a mézet. Ha langyosra hűlt a máz ráöntjük a torta tetejére.

Ha a csokis réteg megszilárdult kedvünk szerint díszíthetjük a finom és mutatós tortánkat.

Mézzel bekenjük a torta tetejét amivel rögzíthetjük a kókuszchipszet,, meggyet, citromfüvet.

Behűtve szépen lehet szeletelni. A nyers gyümölcs miatt néhány napon belül érdemes elfogyasztani.

Nem árt figyelembe venni, hogy a torta egészséges alapanyagokból készült, de kalóriatartalma magas.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .