Sokan szeretjük a különböző rákokat, de általában csak étteremben szoktuk enni.
Macerásnak gondoljuk elkészíteni. Íme most egy könnyen és hamar elkészíthető recept:
Hozzávalók:
- 1/2 csésze méz
- 1/4 csésze szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma darálva
- 1 kis citrom Juice citrom
- néhány nagy garnélarák hámozva és levágva
- 2 evőkanál vaj
- Zöldhagyma a díszítéshez
Elkészítése:
- Egy kis tálban habosítsuk fel a mézet, a szójaszószt, a fokhagymát és a citromot. Adjuk hozzá ennek a mártásnak a felét a garnélarákhoz és hagyjuk 30 percig pácolódni.
- Egy közepes méretű serpenyőben hozzáadjuk a vajat. Aztán adjuk hozzá a garnélarákokat és vegyük ki a pác felét.. Ezután sóval és borssal ízesítsük.
- Állítsuk a hőt közepes magasra. Addig főzzük, amíg a garnéla rózsaszínű nem lesz mindkét oldalon.
- Hozzáadjuk az előbb kivett pácot és ráöntjük a garnélarákokra. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödni nem kezd és be nem vonja a garnélarákot. Díszítsük zöldhagymával.
Jó étvágyat hozzá!








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.