Mézes fokhagymás garnélarák

posted in: Egyéb, Receptek | 0

Sokan szeretjük a különböző rákokat, de általában csak étteremben szoktuk enni.

Macerásnak gondoljuk elkészíteni. Íme most egy könnyen és hamar elkészíthető recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze méz
  • 1/4 csésze szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma darálva
  • 1 kis citrom Juice citrom
  • néhány nagy garnélarák hámozva és levágva
  • 2 evőkanál vaj
  • Zöldhagyma a díszítéshez

Elkészítése:

  1. Egy kis tálban habosítsuk fel a mézet, a szójaszószt, a fokhagymát és a citromot. Adjuk hozzá ennek a mártásnak a felét a garnélarákhoz és hagyjuk 30 percig pácolódni.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben hozzáadjuk a vajat. Aztán adjuk hozzá a garnélarákokat és vegyük ki a pác felét.. Ezután sóval és borssal ízesítsük.
  3. Állítsuk a hőt közepes magasra. Addig főzzük, amíg a garnéla rózsaszínű nem lesz mindkét oldalon.
  4. Hozzáadjuk az előbb kivett pácot és ráöntjük a garnélarákokra. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödni nem kezd és be nem vonja a garnélarákot. Díszítsük zöldhagymával.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: https://therecipecritic.com/sticky-honey-garlic-butter-shrimp/?fbclid=IwAR3JP1kOl70PuGaQZNa1p-eRoB8xQZML-1qzKMJkOKcehpv7Ha2uKmJPMl0

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .