Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 bögre liszt,
- 1 kk. sütőpor,
- 1 csipet só,
- 1 zacskó vaníliás cukor,
- 20 dkg vaj,
- 1,5 dl joghurt,
Töltelékhez:
300 gr magozott meggy,
25 dkg túró
1 db citrom reszelt héja
½ bögre cukor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a vajjal, joghurttal dolgozzuk össze alaposan. Kellemes lágy tésztát kapunk, amit szépen lehet nyújtani (nincs benne cukor és tojás sem).
A tésztát nyújtsuk ki 3 mm-vastag és 20-30 cm hosszú téglalapra és vágjuk fel 8 cm széles csíkokra. A csíkok szélessége változhat attól függően, hogy milyen töltelékkel töltjük meg. A csíkok közepére tegyük a tölteléket és szórjuk meg cukorral majd tekerjük fel úgy, hogy mindenhol egyenletesen fedjük el. A tésztarudakat tekerjük fel csiga alakúra. Tegyük tepsibe, vagy kb 28 cm-es kerek sütőformába.
Süssük 200 fokon kb. 30-40 percig, amíg az aranyszínű nem lesz. Ha kész, porcukorral tálaljuk.
Könnyedén tudjuk egyéni érzékenységnek megfelelően helyettesíteni az egyes hozzávalókat a lentieket figyelembe véve.
Diabetikus tanácsa:
- cukorbetegek, xilittel/eritrittel, kókuszvirág cukorral, stb.
- lisztérzékenyek gluténmentes liszttel,
- tejcukorérzékenyek laktózmentes vajjal, joghurttal, túróval
- fogyókúrázók teljeskiőrlésű liszttel és xilittel/eritrittel, kókuszvirág cukorral, stb. készítsék el.
Én másfél bögre fehér és másfél bögre teljeskiőrlésű lisztből készítettem laktózmentes hozzávalókkal és kókuszvirág cukorral. Nagyon finom lett!
byby
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.