Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 bögre liszt,
- 1 kk. sütőpor,
- 1 csipet só,
- 1 zacskó vaníliás cukor,
- 20 dkg vaj,
- 1,5 dl joghurt,
Töltelékhez:
300 gr magozott meggy,
25 dkg túró
1 db citrom reszelt héja
½ bögre cukor
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a vajjal, joghurttal dolgozzuk össze alaposan. Kellemes lágy tésztát kapunk, amit szépen lehet nyújtani (nincs benne cukor és tojás sem).
A tésztát nyújtsuk ki 3 mm-vastag és 20-30 cm hosszú téglalapra és vágjuk fel 8 cm széles csíkokra. A csíkok szélessége változhat attól függően, hogy milyen töltelékkel töltjük meg. A csíkok közepére tegyük a tölteléket és szórjuk meg cukorral majd tekerjük fel úgy, hogy mindenhol egyenletesen fedjük el. A tésztarudakat tekerjük fel csiga alakúra. Tegyük tepsibe, vagy kb 28 cm-es kerek sütőformába.
Süssük 200 fokon kb. 30-40 percig, amíg az aranyszínű nem lesz. Ha kész, porcukorral tálaljuk.
Könnyedén tudjuk egyéni érzékenységnek megfelelően helyettesíteni az egyes hozzávalókat a lentieket figyelembe véve.
Diabetikus tanácsa:
- cukorbetegek, xilittel/eritrittel, kókuszvirág cukorral, stb.
- lisztérzékenyek gluténmentes liszttel,
- tejcukorérzékenyek laktózmentes vajjal, joghurttal, túróval
- fogyókúrázók teljeskiőrlésű liszttel és xilittel/eritrittel, kókuszvirág cukorral, stb. készítsék el.
Én másfél bögre fehér és másfél bögre teljeskiőrlésű lisztből készítettem laktózmentes hozzávalókkal és kókuszvirág cukorral. Nagyon finom lett!








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.