A bodzaszörp szinte minden bolt polcán megtalálható, de, az otthon készített változata sokkal finomabb és biztos, hogy egészségesebb is, mert az ilyen, meg olyan adalékok kimaradnak belőle. A cukor helyett pedig használjunk nyírfacukrot.
A megadott adagok csak útmutatók, ezek ízlés szerint variálhatók. Ha több virágot teszünk bele, intenzívebb lesz a bodza íze. Bátran kísérletezzünk vele, elrontani nem tudjuk.
Hozzávalók:
- kb 10 nagy bodzavirág
- 30 dkg nyírfacukor
- 4 liter víz
- 8 gramm citromsav
- 2 db citrom
Elkészítése:
A bodzavirágokat nézzük át alaposan, hogy semmilyen bogár ne maradjon rajta és tegyük bele a megfelelő nagyságú öblös üvegbe. Egy lábosban forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a. 30 dkg nyírfacukrot és a 8 gramm citromsavat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük rá a virágokra, a tetejére pedig karikázzuk rá a citromokat. Esetleg egy kis mézzel még ízesítsük.
Kb. 4-5 napig érleljük, de közben azért naponta keverjük meg a készítményünket. Majd szűrjük le és töltsük át üvegekbe. Fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Meleg napokon kiváló és egészséges hűsítő ital lesz








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.