Amire az aszpirint még használhatjuk

posted in: Egyéb, házi praktikák | 0

Azt mindenki tudja, hogy az aszpirin lázat és fájdalmat csillapít, de azt már kevésbé ismerjük, hogy használhatjuk, korpásodás ellen, folteltávolításra, megöli a szemölcsöket, eltünteti az izzadságfoltokat, tyúkszemre, bőrkeményedésre is hatásos, pattanások, mitesszerek ellen is kiváló. Bár a fenti használati módok tudományosan nem alátámasztottak, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy beválik.

Korpásodás ellen:

 

Törjünk össze 3 db aszpirin tablettát és keverjük bele abba a samponmennyiségbe, amivel hajat mosunk. Masszírozzuk jó alaposan a fejbőrünkbe és hagyjuk hatni 3-4 percig, majd mossuk meg vele a hajunkat a szokásos módon. Végül alaposan öblítsük ki a hajunkból.

Minden második hajmosásnál használjuk mindaddig, míg a korpásodás meg nem szűnik.

Folteltávolítás a ruhából:

Törjünk össze 3 db aszpirin tablettát és keverjük el egy kevés meleg vízzel. Tegyük a masszát közvetlenül a foltra. Dörzsöljük át a foltot jó alaposan és hagyjuk állni kb, fél órát. Ezt követően a szokásos módon mossuk ki a ruhát. Összetevőinek köszönhetően még a nikotin- és fűfoltokat is kiszedi a ruhából.

Tyúkszemre, bőrkeményedésre:

Áztassuk lábunkat legalább 15 percen át meleg vízben azért, hogy a bőrkeményedés felpuhuljon.

Készítsünk egy pépet úgy, hogy 6 db. aszpirint összetörünk és elkeverjük fél kanál vízzel és fél kanál citromlével. A masszát kenjük fel a kezelendő bőrfelületre (sarok, stb) és tekerjük be fóliával, vagy húzzunk rá egy zacskót. 15 perc után mossuk le alaposan langyos vízzel és habkővel dörzsöljük át a bőrkeményedéseket. Ismételjük meg hetente egyszer mind addig, míg szép sima nem lesz a kezelendő terület.

Izzadságfoltok ellen:

 

 

Az izzadság sajnos sárga foltot hagy a fehér pólókon, ingeken, de ezért még nem kell eldobnunk a kedvenc ruháinkat. Készítsünk 2 aszpirinből és fél liter vízből oldatot és áztassuk be a foltot az aszpirines vízbe és hagyjuk állni 2-3 órát, míg kifejti hatását. Ezután öblítsük ki az oldatot és mossuk ki a ruhát a szokásos módon.

 

 

 

Pattanások, mitesszerek ellen

Ha arcunk pattanásos, mitesszeres, vagy esetleg bőrpírrel, pikkelysömörrel küzdünk, bátran próbáljuk ki következő kezelést, mert hatásos. Törjünk össze 5 db. aszpirint és oldjuk fel egy kevés meleg desztillált vízben úgy, hogy kenhető masszát kapjunk. Jobban kenhető lesz a masszánk, ha egy kis kanál mézet is keverünk hozzá. A kész masszával kenjük be a problémás bőrfelületet és hagyjuk rajta 10 percig. Végül gyengéden mossuk le langyos vízzel. Ha rendszeresen használjuk, nem marad el a hatása.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .