Hozzávalók:
- 3 db tojás,
- 1 csipet só
- 20 dkg édesítő (xilit, nyírfacukor, eritrit),
- 20 dkg gluténmentes étcsokoládé (75%-os),
- 20 dkg laktózmentes margarin (vaj),
- 10 dkg kókuszreszelék,
- 10 dkg aszalt szilva (aszalt sárgabarack),
- csipet csili,
- fél kiskanál őrölt kávé,
- negyed kávéskanál sütőpor,
Előkészületek:
- A tojásokat, a sót, chilit, az őrölt kávét és az édesítőt magas fokozaton habosra keverjük.
- Az étcsokoládét és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk.
- A kókuszreszeléket finomabbra daráljuk és hozzáadjuk a sütőport. Az aszalt gyümölcsöt is apró darabokra vágjuk.
Összeállítás:
- a tojásos cukros keverékhez hozzáadjuk a vízgőz felett felolvasztott étcsokoládét és a margarint, összedolgozzuk őket, majd végül belekeverjük az előkészített kókuszt és az aszalt gyümölcsöt.
Elkeverjük, de csak annyira, hogy homogén masszát kapjunk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és ráöntjük a masszát. A tepsi mérete akkor jó, ha a tészta egy-másfél ujjnyi vastagra terül szét. ezután 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.
Akkor a legfinomabb, ha nem sütjük túl és a közepe kicsit lágyabb állagú (mint minden brownie-nál).
Akkor kell a sütést befejezni, amikor még a tészta kicsit nyersnek tűnik, mert a szabad levegőn még változik az állaga. Nem könnyű eltalálni ezt a pontot. Legkönnyebben úgy tudunk meggyőződni, ha nyomáspróbát végzünk: nyomjuk meg az ujjunkkal kicsit a középen a tésztát, ha puha és a teteje már ropogós, akkor biztos kivehető a süteményünk.
A vékony ropogós réteg fontos, mert ez védi meg a puha, szaftos belsőt a kiszáradástól. Ha túl vastag ez a réteg, akkor túlsütöttük, ha viszont hiányzik, akkor valószínűleg félig nyers
Az ínyencek vaníliapudinggal és eperrel (áfonyával, málnával, stb) is tálalhatják (nagyon mutatós, finom és könnyű elkészíteni).
A vaníliáspudingot is készítsük el laktóz- és gluténmentesen.
Jó étvágyat!








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.