Kezdők is nyugodtan kipróbálhatják ezt a nagyon egyszerű és nagyon finom túrós sütemény „kímélőbb” változatát, amely búzaliszt-, laktóz- és cukormentesen készül.
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehelyliszt,
- 5 dkg mandulaliszt (darált mandula),
- 10 dkg eritrit, (egyéb édesítők)
- 1/2 sütőpor,
- 50 dkg laktózmentes túró,
- 1 dl laktózmentes tejföl,
- 2,5 dl laktózmentes tej (mandulatej, kókusztej),
- 5 dkg laktózmentes vaj,(kókuszolaj),
- 1 db citrom reszelt héja,
- 1 db vaníliarúd (belseje),
- 2 db tojás,
- egy csipet só
- 10 dkg mazsola, vagy vörös áfonya
Elkészítés:
Egy A/4-es méretű tepsit kivajazunk 2,5 dkg vajjal. Egy tálban összekeverjük a zabkorpát, a mandulalisztet, a sütőport és az édesítőszert, és a keverék felét beleszórjuk a tepsibe.
A túrót összetörjük, és a lisztre hintjük, a tetejére a citrom héját ráreszeljük, megszórjuk mazsolával (vagy a vörös áfonyát), a vaj másik felét rávagdossuk és 1 dl tejföllel meglocsoljuk, majd a zabkorpás keverék másik felét ráhintjük a túróra.
A 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval, és hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kikapart vaníliát, majd hozzáöntjük a 2,5 dl tejet, összekeverjük és ráöntjük a zabkorpás keverékre.
Az így elkészített süteményt hideg sütőbe tesszük és 170 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Addig süssük, amíg szép arany barnára nem sül. Időnként nézzünk rá, ha gyorsabban sülne és a teteje pirulna, vegyük kisebbre a sütő hőfokát, vagy tegyünk, rá egy alufóliát nehogy megégjen.
Tippek:
- 1-2 kanál kakaóport tehetünk a zabkorpás keverékhez,
- mazsola helyett gyümölcsöt is tehetünk bele így is nagyon finom (meggy, őszibarack befőtt, stb.)
- tálaláskor tehetünk mellé vaníliaöntetet, vagy folyékony gyümölcsízt








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.