Fahéjas almakarika leveles tésztából

Fahéjas almakarika leveles tésztából.

Ha egy 30 perces, finom édességet keresünk a szürke hétköznapokra, vagy akár egy családi, baráti összejövetelre a hét végén, akkor ez a fahéjas almakarika jó választás lesz.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (tejmentes), 3 nagyobb db alma, 1 db tojás, 0.5 bögre cukor (helyettesíthető más alternatív édesítőkkel is)fahéj ízlés szerint.

Elkészítés:

Az almákat szeleteljük karikákra (ha azt szeretnénk, hogy rendesen megpuhuljon az alma, akkor érdemes 1 cm-es vastagságúra vágni). Az almaszeletek közepéből vágjuk ki a belső magokat, így karikákat kapunk. Én egy üveg kupakját használtam erre a célra, amely 200,-Ft nagyságú volt). A leveles tésztát vágjuk fel csíkokra. Ezeket a csíkokat fogjuk az almakarikákra tekerni.

A tojást verjük fel egy tálban, egy másik tálban pedig keverjük össze a cukrot a fahéjjal.

Az alma karikákat forgassuk bele a cukros keverékbe, majd tekerjük be a leveles tészta- csíkkal.

Az így elkészített almakarikákat tegyük sütőpapíros tepsibe és egy ecsettel az egyik oldalát kenjük be a tojással, majd a tetejét is szórjuk meg a cukros keverékkel. 180-190 fokon kb. 20 perc alatt süssük őket aranybarnára (Érdemes figyelni közben, mert hamar megéghet a teteje!)

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .