Csirkemáj és gomba baconba csomagolva és céklaleves tormás galuskával

posted in: Egyéb | 0

Ezúttal  egy komplett menüt osztok meg veletek, amit a napokban készítettünk.

Mustáros csirkemáj baconba csomagolva

Hozzávalók:

  • ½ kg csirkemáj,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 4-5 csipet majoránna,
  • 1 csomag szeletelt baconszalonna,

Elkészítése:

A csirkemájakat tisztítsuk meg, mossuk meg és egy papírtörlővel töröljük szárazra. A mustárt keverjük össze a majoránnával. A csirkemájakat forgassuk bele a fűszeres mustárba, végül tekerjük mindegyik darabot egyenként a baconba.

Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és helyezzük bele a májakat. Muffin sütőbe is tehetjük őket.

170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.

 

Töltött gombafejek baconba

Hozzávalók:

  • 12 fej gomba
  • 10 dkg krémfehér sajt (Hajdú),
  • 10 dkg ricotta,
  • 1 csomag szeletelt baconszalonna,
  • Ízlés szerint csemege reszelt torma, (lehet csípős is)

Elkészítése:

A gombákat tisztítsuk meg és vegyük ki a szárukat. Keverjük ki egy kis tálkában a hozzávalókat.

Nem kell sózni, mert a sajt intenzíven sós. Minden gombafejet töltsünk meg a krémmel. Végül a gombafejeket tekerjük be a szeletelt baconba.

Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és helyezzük bele a gombafejeket. Muffin sütőbe is beletehetjük őket.

170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Közben a tűpróbával ellenőrizhetjük is.

Az ételhez krumlipüré illik hozzá, de készíthetjük akár rizzsel is.

 

Céklakrém leves tormás galuskával

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagyobb céklarépa,
  • 1 liter húslevesalap,

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • Annyi liszt, hogy összekeverve galuska állagú legyen,
  • 1 evőkanál csemege reszelt torma
  • só,
  • bors,

Elkészítése:

A céklát hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra és  sós vízbe főzzük puhára. (sütőbe meg is süthetjük)

A tojást a hozzávalókkal galuska állagúra keverjük el.

A húslevesalapba kicsi galuskákat szaggatunk egy kávés kanál segítségével, ha a galuskák feljöttek a húslé tetejére szűrjük le és öntsünk rá kicsi olajat, vigyázva,  hogy ne ragadjanak össze. A visszamaradt levesbe tegyük bele a megfőtt darabokat is és egy botmixer segítségével turmixoljuk össze. A galuskákat tálalás után tegyük a cékla levesbe, így nem fognak szétázni.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .