Sült-rántott ravioli

posted in: Egyéb | 0

Sok féle jó tészta van az üzletekben, ezek közül az egyik különleges fajta, a ravioli. Nézzünk most meg egy HomeSteader ajánlást:

A sült ravioli, más néven pirított ravioli, sajtos ravioli, amelyet sütőben, vagy olajban sütnek és parmezán sajttal és petrezselyemmel a tetején marinar szószba mártják. Ha szereted a tésztát és egy előétel, de akár főételre van szükséged, próbáld ki ezt a különleges tésztát.

Akár a sütőben, akár az olajban sütjük a raviolit, a panírozás ugyanaz lesz.

Hozzávalók

  • 1 csomag sajt ravioli, fagyasztva
  • 1 csésze univerzális liszt
  • 1 csésze tej, szobahőmérsékleten
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 1 csésze kenyérmorzsa
  • 1/2 csésze parmezán sajt, reszelt, plusz extra tálaláshoz (opcionális)
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • növényi olaj, sütéshez
  • petrezselyem, opcionális, köretnek
  • 1 üveg marinara szósz, opcionális, mártásra

Utasítás

  1. Tegyünk ki három széles és mély tányért, vagy tálat. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Öntsük a lisztet az első tányérba.
  3. A tojásokat és a tejet felverjük egy második tányéron.
  4. A harmadik tányéron keverje össze a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, a fokhagymapor, a sót és a borsot.
  5. Kenjük be a raviolikat a liszttel, majd a tojással, végül a kenyérmorzsával. A bevont raviolikat sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk. Ezt Ismételjük meg a többi raviolival is. Ezután betesszük a sütőbe (180 fokon kb 10-15 perc, de figyelni kell és felénél átfordítani), vagy olajban megpirítjuk a raviolikat.
  6. Vegyük ki a sütőből és töltsük fel parmezán sajttal és petrezselyemmel (opcionális). Marinara szósz egyik oldalával tálaljuk

 

Serpenyőben 3-4 tételenként dolgozva 2-3 perc alatt megsütjük a raviolikat az olajban. (Vegyük figyelembe: Lehet, hogy minden egyes sült adag után i hagyni kell az olajat kicsit felmelegedni.)

Jó étvágyat!

 

Forrás: https://iamhomesteader.com/fried-ravioli/

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .