Ezúttal egy komplett menüt osztok meg veletek, amit a napokban készítettünk.
Mustáros csirkemáj baconba csomagolva
Hozzávalók:
- ½ kg csirkemáj,
- 2 evőkanál mustár,
- 4-5 csipet majoránna,
- 1 csomag szeletelt baconszalonna,
Elkészítése:
A csirkemájakat tisztítsuk meg, mossuk meg és egy papírtörlővel töröljük szárazra. A mustárt keverjük össze a majoránnával. A csirkemájakat forgassuk bele a fűszeres mustárba, végül tekerjük mindegyik darabot egyenként a baconba.
Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és helyezzük bele a májakat. Muffin sütőbe is tehetjük őket.
170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig.
Töltött gombafejek baconba
Hozzávalók:
- 12 fej gomba
- 10 dkg krémfehér sajt (Hajdú),
- 10 dkg ricotta,
- 1 csomag szeletelt baconszalonna,
- Ízlés szerint csemege reszelt torma, (lehet csípős is)
Elkészítése:
A gombákat tisztítsuk meg és vegyük ki a szárukat. Keverjük ki egy kis tálkában a hozzávalókat.
Nem kell sózni, mert a sajt intenzíven sós. Minden gombafejet töltsünk meg a krémmel. Végül a gombafejeket tekerjük be a szeletelt baconba.
Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és helyezzük bele a gombafejeket. Muffin sütőbe is beletehetjük őket.
170 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig. Közben a tűpróbával ellenőrizhetjük is.
Az ételhez krumlipüré illik hozzá, de készíthetjük akár rizzsel is.
Céklakrém leves tormás galuskával
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 nagyobb céklarépa,
- 1 liter húslevesalap,
A galuskához:
- 1 db tojás
- Annyi liszt, hogy összekeverve galuska állagú legyen,
- 1 evőkanál csemege reszelt torma
- só,
- bors,
Elkészítése:
A céklát hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra és sós vízbe főzzük puhára. (sütőbe meg is süthetjük)
A tojást a hozzávalókkal galuska állagúra keverjük el.
A húslevesalapba kicsi galuskákat szaggatunk egy kávés kanál segítségével, ha a galuskák feljöttek a húslé tetejére szűrjük le és öntsünk rá kicsi olajat, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze. A visszamaradt levesbe tegyük bele a megfőtt darabokat is és egy botmixer segítségével turmixoljuk össze. A galuskákat tálalás után tegyük a cékla levesbe, így nem fognak szétázni.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.