Sok féle jó tészta van az üzletekben, ezek közül az egyik különleges fajta, a ravioli. Nézzünk most meg egy HomeSteader ajánlást:
A sült ravioli, más néven pirított ravioli, sajtos ravioli, amelyet sütőben, vagy olajban sütnek és parmezán sajttal és petrezselyemmel a tetején marinar szószba mártják. Ha szereted a tésztát és egy előétel, de akár főételre van szükséged, próbáld ki ezt a különleges tésztát.
Akár a sütőben, akár az olajban sütjük a raviolit, a panírozás ugyanaz lesz.
Hozzávalók
- 1 csomag sajt ravioli, fagyasztva
- 1 csésze univerzális liszt
- 1 csésze tej, szobahőmérsékleten
- 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
- 1 csésze kenyérmorzsa
- 1/2 csésze parmezán sajt, reszelt, plusz extra tálaláshoz (opcionális)
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- növényi olaj, sütéshez
- petrezselyem, opcionális, köretnek
- 1 üveg marinara szósz, opcionális, mártásra
Utasítás
- Tegyünk ki három széles és mély tányért, vagy tálat. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Öntsük a lisztet az első tányérba.
- A tojásokat és a tejet felverjük egy második tányéron.
- A harmadik tányéron keverje össze a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, a fokhagymapor, a sót és a borsot.
- Kenjük be a raviolikat a liszttel, majd a tojással, végül a kenyérmorzsával. A bevont raviolikat sütőpapírral bélelt tepsire állítjuk. Ezt Ismételjük meg a többi raviolival is. Ezután betesszük a sütőbe (180 fokon kb 10-15 perc, de figyelni kell és felénél átfordítani), vagy olajban megpirítjuk a raviolikat.
- Vegyük ki a sütőből és töltsük fel parmezán sajttal és petrezselyemmel (opcionális). Marinara szósz egyik oldalával tálaljuk
Serpenyőben 3-4 tételenként dolgozva 2-3 perc alatt megsütjük a raviolikat az olajban. (Vegyük figyelembe: Lehet, hogy minden egyes sült adag után i hagyni kell az olajat kicsit felmelegedni.)
Jó étvágyat!
Forrás: https://iamhomesteader.com/fried-ravioli/








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.