Kínai édes-savanyú csirkedarabok

posted in: Egyéb, Receptek | 0

Mindannyian szoktunk néha a kínai étteremben étkezni, viszont otthon nem nagyon jellemző, hogy kínai ételt készítünk.
Próbáljuk meg mi is egyszer és biztos meg fogja szeretni a család. 🙂

Íme az édes-savanyú csirke egy nívós étkezési magazin receptje alapján:

4 csirkemell csont nélkül, bőr nélküli csirkemell
Só és bors ízlés szerint
1 1/2 csésze kukoricakeményítő
3 tojást felvertek
1/4 csésze repceolaj
1 csésze kristálycukor
4 evőkanál ketchupot
1/4 csésze fehér ecet (ízlés szerint, de elhagyható)
1/4 csésze almaecet
1 evőkanál alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
1 teáskanál fokhagymás só

Melegítsük elő a sütőnket 200-220 fokra.
Vágjuk a csirkemelleket harapásnyi darabokra, sózzuk, borsozzuk.
Helyezzük külön tálkákba a kukoricakeményítőt és a felvert tojásokat. A csirkét mártsuk bele a kukoricakeményítőbe, majd utána a tojáskeverékbe.
Melegítsünk repceolajat egy nagy serpenyőben közepes hőfokon és helyezzük bele a csirkedarabokat, süssük, amíg meg nem pirulnak. Ezután tegyük a kisült csirkedarabokat egy zsírral kikent tepsibe.

Egy közepes méretű keverőtálban keverjünk össze cukrot, ketchupot, almaecetet, fehérecetet, szójaszószt és fokhagymás sót. Öntsük rá csirkére és süssük kb 1 órán át. 15 percenként azonban keverjük át a csirkét, hogy jól bevonja őket a mártás.
Ha kész – ízlés szerint -, szórjuk meg szezámmaggal, petrezselyemmel, vagy újhagymával..
Természetesen a recept disznó-, vagy marhahússal is elkészíthető.

Most pedig rendhagyó módon 🙂 álljon itt ennek az ételnek az ásványi összetétele is:

Kalória 553 kcal (28%)
Szénhidrátok 66 g (22%)
Fehérje 35 g (70%)
Zsír 15 g (23%)
Telített zsír 2 g (10%)
Koleszterin 178 mg (59%)
Nátrium 777 mg (32%)
Kálium 627 mg (18%)
Rost 1 g (4%)
Cukor 36 g (40%)
A-vitamin 215 NE (4%)
C-vitamin 2 mg (2%)
20 mg kalcium (2%)
1 mg vas (6%)

Forrás: https://therecipecritic.com/baked-sweet-and-sour-chicken/?jwsource=cl

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .