Parmezános lazac

posted in: Receptek | 0

A ma kapható hazai halak árait látva, már nem is olyan drága a finom lazac. Elkészítve igazi gasztronómiai élményt nyújt.

Nos akkor íme egy jó kis lazacrecept:

lazacszelet(ek)
3 evőkanál vaj
1 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma darálva
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1/2 fűszerezés (ízlés szerint, de elhagyható)
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva

Melegítsük elő a sütőt 375 fokra. (Alacsonybb hőfokon sütve arányosan növeljük a sütési időket.)
Helyezzen ki egy darab fóliát, amely elég hosszú ahhoz, hogy a lazacokat belehajtsa. Egy közepes lángon álló kis serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá citromlevet, fokhagymát, parmezán sajtot, a fűszereket, sót és borsot.
Helyezze a lazacot bőrfelülettel lefelé a fóliára. Kenje meg a fokhagymás vajas páclével. A tetejére szórjuk a friss petrezselymet. Hajtsa fel a fólia széleit, és tekerje be és zárja be teljesen, benne a lazaccal.
Helyezzük a sütőbe és süssük 13-15 percig, vagy amíg a lazac meg nem szilárdul. Csomagolja ki a lazac tetejét és 2-3 percig pirítsa még a tetejét, figyelve, nehogy megégjen. Vegye ki a sütőből és díszítse további apróra vágott petrezselyemmel és ha szükséges, szórjon rá még további parmezánt.

forrás: https://therecipecritic.com/

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .