Zsázsa-levesfőzelék :)

posted in: Egyéb, Receptek | 0

Kb. egy hete tettem egy tálcára papírtörlőket, majd bevizeztem őket és tettem rá néhány kanál zsázsamagot. Naponta ápoltam, öntöztem őket, míg mára szép kis növényekké serkentek. Levágva is lehet enni, de én most levesfőzeléket készítettem belőlük a szüret után, ugyanis kis ollóval szépen megnyírtam őket, majd még kisebb részekre vágtam. Csináltam egy sima hagymaalapot lilahagymából, szalonnakockákból, no meg persze egy-két kolbászkarikából, meg még egy sárgarépát is belekockázva. Itt jegyzem meg, hogy ilyenkor én bizony beleteszek mindig egy kis kanál egész köményt, ami szépen lassan kipattog a zsírban és szuper ízt ad később az egésznek. Ezután rátettem kis sót, kis borsot, kis majorannát, aztán kis vízet, majd beletettem a zsázsákat és főztem egy kicsit. Közben persze kóstolgattam a sárgarépákat, mert ő a gyenge pont, no meg a levét és mikor puha, finom lett, tettem bele még egy zöldborsókonzervet és bébirépás borsókat is. Tudom, szentségtörés, de mégis. 🙂 Aztán főztem még az egészet, majd egyszer csak kis keményítőt is tettem bele és lassan elkészült a zsázsa-levesfőzelék. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy nagyon finom lett. Kár, hogy nem tudjátok megkóstolni most 🙂

A zsázsakertem szüret után 🙂

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterredditpinterestby feather
Facebooktwitterby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .