A Nosaltyn láttam ezt a receptet, gondoltam, megosztom veletek.
Egy könnyed és finom étel ebédre, vagy vacsorára.
Évi néni szakácsunk receptje:"Gyorsan kellett valamit főznöm, amit mindannyian megeszünk. Ez sokszor probléma nálunk, mert a fiam igen válogatós."https://www.nosalty.hu/recept/borsos-csirke-brassoi
Közzétette: Nosalty – 2019. október 10., csütörtök
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db tv paprika
- 1 nagy db paradicsom
- 25 dkg zöldborsó
- 1 kg burgonya
- 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
- Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.
- A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús.
- Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.
- Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt.
- Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
- Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
- Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük és elkeverjük vele.








Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.