A tojás 6 jótékony hatása szervezetünkre

A tojás teljes értékű fehérjeforrásunk. Tele van a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal és hozzájutni nagyon egyszerű.

Legjobb diétás étel:

 

A főtt tojással nagyszerűen lehet fogyókúrázni. Hidegen, melegen fogyaszthatjuk. Tehetjük szendvicsbe, salátára és egy tojás mindössze csak 70 kalóriát tartalmaz.

 

 

Jót tesz az agynak:

 

A tojás ellátja a szervezetet kolinnal, amely szabályozza a memóriánkat, izomzatunkat és hangulatunkat is. Megfelelő mennyiségű kolin fogyasztása nagyon fontos az emberi szervezet számára, különösen fontos lenne fogyasztani terhesség és szoptatás alatt, mert a magzat agyi fejlődését segíti elő és megelőzi a születési rendellenességeket is. Idős korban megakadályozza memória romlását.

 

 

Erősíti a csontokat:

 

A tojás természetes D-vitamin-forrásnak számít. A D-vitamin nagyon fontos a kalcium felszívódásához, az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, gyulladáscsökkentéshez és az egészséges csontok képződéséhez.

 

 

 

A szemnek is nagyon jót tesz:

 

A tojás tartalmaz lutein és zeaxantint, amelyek javítják a látást és hozzájárulnak a szem egészségének fenntartásához. Egyes kutatások azt bizonyítják, hogy a lutein hatással lehet a gyerekek, és felnőttek szellemi fejlődésére is.

 

 

Jó fehérjeforrás:

A tojás teljes értékű fehérjét tartalmaz, amely az összes esszenciális aminosavat tartalmazza és olyan arányban, amire az emberi szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy az izmokat és az egyéb szöveteket fel tudja építeni.

Jó hatással van a vérvörös sejtek képzésére:

 

 

A B12-vitamin kizárólag állati eredetű termékekben található meg, így a tojásban is, amely a vörösvértestek képződéséhez elengedetlen.

 

 

Ha magas a koleszterinje?

Akkor kicsit oda kell figyelni a tojás fogyasztására. A problémát a tojássárgája jelenti, mivel az tartalmazza a koleszterint, (1 db tyúktojás 220-240 mg-ot). A tojásfehérjét gond nélkül fogyaszthatjuk, de a sárgájából heti kettőnél ne együnk többet ebben az esetben.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .