4 tipp a szem alatti karikák eltüntetésére házilag

posted in: Egyéb, házi praktikák | 0

Ha gyors segítségre van szükségünk a szem alatti karikák eltüntetésére, akkor elég, ha körül nézünk a konyhánkban a hozzávalókért. Számos olcsó házi megoldás létezik a karikás, puffadt szemekre. Elég 10-15 perc a probléma megszüntetésére. Íme, a leghatásosabbak.

Tea

A teától nem csak a testünk, de bőrünk is felélénkül. Egyszerű megoldásként fekete és zöld teafiltert is használhatunk.

Áztassunk 1-1 teafiltert forrásban lévő vízben néhány percig, majd hűtsük le jól, nyomjunk ki belőle annyi vizet, hogy ne folyjon a nyakunkba. Kényelmes pozícióban lazuljunk el és 8-10 percre tegyük a szemünkre. Felfrissül tőle a szemkörnyék körüli bőrfelület és a sötét karikák is elhalványulnak.

Kurkuma

Keverjünk össze egy-egy mokkáskanálnyi őrölt kurkumát és szerecsendiót, annyi joghurttal, hogy sűrű pépet kapjunk. Kenjük fel a szemkörnyéki sötét karikákra, vigyázva arra, hogy a szemünkbe ne kerüljön és hagyjuk hatni kb  10 percig. A kurkuma gyulladás-csökkentő, öregedésgátló és antioxidáns hatású. A joghurttal együtt frissíti és simává teszi a bőrt. A szerecsendióban pedig olyan hatóanyagok találhatók, melyek világosítják a bőrt.

Uborka

Vegyünk egy kígyóuborkát és vágjunk belőle vastagabb szeleteket. Tegyük fél órára hűtőszekrénybe, majd fekvő helyzetben 10 percre helyezzük az uborka-karikákat a szemünkre. Legalább 10 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel öblítsük le a szem környékét. Az uborka összehúzza az ereket, valamint számos vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást és duzzanatot.

Kávézacc

Keverjünk össze annyi kávézaccot kókuszolajjal, hogy sűrű pépet kapjunk és kenjük fel a szem környékére (vigyázva, hogy ne kerüljön a szemünkbe). Hagyjuk hatni 15 percig, majd mossuk le, a kókuszolaj hidratáló és gyulladáscsökkentő hatású, a kávéban található koffein pedig felélénkíti a bőrt.

 

 

Még többet tudhatsz meg a kávézaccról a következő cikkben:

https://angelitkristaly.hu/2017/05/03/kaves-szemkornyek-apolo-csodakrem/

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .