A kávé 7 kedvező hatása

posted in: egészség, Egyéb | 0

Reggelente sokan kezdjük a napot egy forró gőzölgő, kávé mellett. Bízva abban, hogy élénkítő hatása felfrissít bennünket, de a kávé ennél sokkal több. Kutatások bizonyítják, hogy egészséges is, mert…….

  1. Fontos tápanyagokat tartalmaz:
  • B2, B3, B5 vitaminokat,
  • Mangánt,
  • magnéziumoz,
  • káliumot

A kávéból a vitaminok hatékonyabban szívódnak fel, mint a gyümölcsökből, zöldségekből.

  1. Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyeit:

A kávéfogyasztóknál 7 %-kal kevesebb eséllyel alakul ki a betegség.

  1. Májvédő hatású:

Napi 3-4 csésze közepesen erős kávé fogyasztásával 80%-kal csökken a májzsugorodás és 40 százalékkal a májrák kockázata. Nagy valószínűséggel a benne található klorogénsavnak köszönhetően, amely erős antioxidáns.

  1. Anyagcsere-serkentő:

Élénkítő hatásának köszönhetően.

  1. Csökkenti a Parkinson-kór kialakulásának esélyeit:

Kutatások támasztják alá, hogy a koffein emeli a dopamin nevű hormon szintjét. A napi 3-4 kávé fogyasztásával 32-60%-kal kisebb a betegség kialakulásának esélye.

  1. Depresszió ellen is segítség a kávé:

A kávéfogyasztók körében 20%-kal kisebb a depresszió kialakulásának esélye és több mint 50%-kal csökkenti az öngyilkosság elkövetésének hajlamát. Mind ez valószínű a benne található dopaminnak (boldogság hormon) köszönhető.

  1. A kávékedvelők tovább élnek:

Több mint 100 ezer ember egészségügyi adatait rögzítették 20 év alatt és a feldolgozás után kiderült, hogy a rendszeresen kávét fogyasztók bizony tovább élnek. A koffeinmentes kávé fogyasztása is hasonló eredményt hozott.

A kutatok ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a kávé fogyasztása további alapos vizsgálatokat igényel, mert a szívbetegek körében mérsékelten ajánlható csak.

 

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .