Gyömbérital másként

A gyömbért évezredek óta használják a hagyományos kínai gyógyászatban és a nyugati orvoslásban egyaránt. Olyan hatóanyagokat találhatók benne, amelynek köszönhetően nagyszerűen használható hányinger ellen, görcsoldóként, gyulladáscsökkentőként, köhögéscsillapítóként,valamint ízületi megbetegedésék esetén is. Nagy mennyiségben  tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat és cinket.Tartsunk rendszeresen a konyhánkban gyömbérgumót, mert változatosan használhatjuk fel. Felhasználhatjuk, frissen, szárítva, őrölt formában, olajként, vagy akár étrend-kiegészítő formájában is. Ízesíthetjük vele leveseinket, húsételeinket, és még süteményeinkbe is tehetjük. Készíthetünk belőle teát, de akár kiváló frissítő italt is.Nagyszerűen beilleszthető fogyókúránkba, méregtelenítésbe is.

Házilag is egyszerűen elkészíthető. és a nyári forró napok egyik kedvelt frissítője is lehet a következő gyömbér láva:

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál reszelt gyömbér,
  • 1 evőkanál xilit/nyírfacukor vagy méz
  • 2,5 dl szűrt víz,
  • 1 másfél literes csatos üveg.

Elsőként reszeljük le a gyömbért, majd a szobahőmérsékletű vízbe oldjuk fel a cukrot és keverjük hozzá az előkészített gyömbért. Csatoljuk rá az üveg tetejét. 24 óra után, ismét adjuk hozzá ezeket a hozzávalókat, plusz még 1 citrom levét és minden alkalommal keverjük meg. 7 napon keresztül minden nap rázogassuk meg az üveget és néha nyissuk ki, hogy a keletkezett buborékok eltávozhassanak,

Egy hét után az üvegben egy buborékoló gyömbér-lávát láthatunk. Az így kapott egyveleget szűrjük le egy flakonba, hűtsük le az italt, melyből naponta fogyaszthatunk egy pohárral minden reggel éhgyomorra. AZ összetevők mennyisége ízlés szerint változtatható.  Ha a szűrés után ismét feltöltjük állott vízzel, akkor másnap egy kicsit ugyan gyengébb, de még mindig élvezhető italt kapunk.

  • Share on Tumblr
Facebooktwitterby feather
Facebooktwitterredditpinterestby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .