Hozzávalók:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg zabpehely (apró szemű)
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg datolya (aszalt fügével is helyettesíthető)
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 2 evőkanál kókusztejpor
- 2-3 evőkanál kókusztej
- 3 evőkanál sűrített tej vagy lekvár (én diabetikus fekete szeder lekvárt tettem bele)
Hempergetéshez: vaníliás vagy fahéjas xilit (diabetikus olvasztott csokiba is forgathatjuk)
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk, a zabpelyhet apróra daráljuk. Ezután 180 C-fokra előmelegítjük a sütőt. Mély tálba szórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a gyümölcsöket, a sűrített tejet (vagy lekvárt), a tejport és a tejet jól összedolgozzuk és a masszából kis golyókat formázunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a golyókat belerakjuk,. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, ízesített cukorba forgatjuk, illetve csokiba mártjuk.
Sokáig elálló, finom sütemény lesz.
by
by
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.