12 érv a diófalevél tea mellett

Az ősszel szedett, friss diónál nincs finomabb és egészségesebb nassolni való. A diófa termését sokféleképpen felhasználhatjuk. Ehetjük süteménybe, mézbe eltéve, csokival bevonva, natúr  stb.

Azt azonban már kevesen tudjuk, hogy a levelei mennyi értékes anyagot tartalmaznak. Éppen ezért a népi gyógyászat a diófalevélből készült teát csodatévő teának is nevezi.

Mire alkalmazhatjuk a diófalevél teát?

  • baktériumölő és immunerősítő,
  • élénkítő hatása van
  • tisztítja és méregteleníti a bőrt.
  • méregtelenít, salaktalanít,
  • serkenti a máj működését
  • szabályozza a vérnyomást és tisztítja a vért,
  • segíti az emésztést,
  • hasmenésre, gyomorhurutra is kiváló,
  • nőgyógyászati problémákra (fehérfolyás, méhgyulladás),
  • tejallergiára,
  • ekcémára,
  • visszér betegségre,

A teához használt diófalevelet készíthetjük házilag, vagy vehetjük a gyógynövényes boltokban is.

Tea elkészítése:

Az összetört leveleket tegyük egy pohárba és öntsük le forró vízzel majd kb. 10-15 perc után szűrjük le.

Két dologra azonban figyeljünk oda! A főzetből naponta csak 1-3 csészével  igyunk! Ha kúraszerűen használjuk, akkor  6 hetes fogyasztás után,tartsunk egy hét szünetet!

Tudj meg többet a dióról: http://angelitkristaly.hu/2015/11/09/mire-jo-a-diohej/

  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..