Rántott leves, avagy az igazi csurgatott tojásleves

posted in: Egyéb, fogyókúra  | 0

Gyermek- és kamaszkorunk egyik meghatározó levese volt – persze már akinek 🙂 – a rántott leves. Azóta is keresem azt az autentikus ízt, de ez is olyan sajnos, mint a menzás sárgaborsófőzelék, vagy a tarhonyás hús, amit nem lehet reprodukálni. Most viszont a NoSaltys Dávid által megismerhetjük az igazi “rántott leves”, avagy az igazi csurgatott tojásleves elkészítését. Jó étvágyat hozzá! 🙂

A recept:

Egy nagyobb lábosban a zsiradékot felhevítjük.
Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk.
A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a pirospaprikát is beleszórjuk és óvatosan elkeverjük.
Felhúzzuk a vízzel és ha felfőtt, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérleveleket és még néhány percig főzzük.
A tojásokat enyhén felverjük, majd lassan belecsorgatjuk a levesbe sűrű kavarás mellett.
Körülbelül 5 percig főzzük, majd beleszórjuk a petrezselymet és már tálalhatjuk is, egy kevés tejföl társaságában esetleg.
  • Share on Tumblr
  •  
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutubeby feather

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..